Andreea Ciulac
Rețeta promite să le ușureze viața pacienților hipertensivi și nu numai. Ingredintele sunt dintre cele mai simple și economice, un plus pentru a încerca acestă combinație mediteraneană de arome.
Consumul unei porții de gazpacho, o supă mai neobișnuită, servită rece, poate reduce cu până la 27% riscul de hipertensiune, arată un studiu realizat de cercetătorii din Spania. Motivul? Roșiile, ingredientul de bază, conține beta-caroten, vitamina C și polifenoli-antioxidanți care cresc nivelele de oxid nitric, o moleculă care ajută vasele de sânge să se dilateze.
Uleiul de măsline și celelalte legume din supă au beneficii similare.
Iată rețeta:
Cum se face:
Tocați legumele grosso modo, apoi puneți-le în blender până obțineți un piure. Asezonați cu sare, piper și ulei de măsline și serviți imediat.
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…
Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante: Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…