Andreea Ciulac
Rețeta promite să le ușureze viața pacienților hipertensivi și nu numai. Ingredintele sunt dintre cele mai simple și economice, un plus pentru a încerca acestă combinație mediteraneană de arome.
Consumul unei porții de gazpacho, o supă mai neobișnuită, servită rece, poate reduce cu până la 27% riscul de hipertensiune, arată un studiu realizat de cercetătorii din Spania. Motivul? Roșiile, ingredientul de bază, conține beta-caroten, vitamina C și polifenoli-antioxidanți care cresc nivelele de oxid nitric, o moleculă care ajută vasele de sânge să se dilateze.
Uleiul de măsline și celelalte legume din supă au beneficii similare.
Iată rețeta:
- 2 roșii coapte mari, decojite
- 1 castravete decojit și curățat de semințe
- 1 ardei verde fără semințe
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de oțet de mere
Cum se face:
Tocați legumele grosso modo, apoi puneți-le în blender până obțineți un piure. Asezonați cu sare, piper și ulei de măsline și serviți imediat.