Toată lumea știe că mierea, polenul, păstura, lăptișorul de matcă sunt remedii supreme, fără efectele secundare ale medicamentelor de sinteză.
Polenul și mierea sunt singurele resurse alimentare care conțin 22 de nutrienți!
Adică, aproape toți nutrienții esențiali vieții noastre. Polenul conține 40% proteine, aminoacizi, vitamine, complexul de vitamine B și acid folic. Conține mai mulți aminoacizi decât carnea de oaie, ouăle și brânza, în același gramaj. Jumătate din conținutul de proteine vine în formă de aminoacizi gata pregătiți pentru a fi metabolizați de organismul uman, fără eforturi energetice și deșeuri periculoase.
Polenul apare ca o pulbere fină, divers colorată, în nuanțe de galben, portocaliu sau maro-roșcat , constituită din grăuncioare microscopice pe care albina le culege din flori. Se găsește în formă crudă sau uscată. Polenul crud este, în sine, o generoasă ofertă de vitamine, atât liposolubile A(și provitamina A), D, E, F, cât și hidrosolubile C, P (rutin), acid folic, B1, B2, B3(PP), B5, B6, B8(H), conținând macroelemente minerale, Ca, Mg, P, K, Na, dar și microelemente, Cu, Fe, Mn, Ni, S, Se, Si, Zn, B, Co, Cr, I, Mo.
Alegeți în stare crudă! Și polenul uscat are beneficii, dar cele mai recente studii din domeniul apifitoterapiei arată că, atunci când polenul este uscat la căldură, se distrug lactobacilii, bifidobacilii, dar și vitamine, enzime și pro-enzime, reducându-se mult efectele benefice ale polenului.
Ce minuni face POLENUL
Încetinește efectele îmbătrânirii. Substanțele anti-oxidante prezente din belșug în polenul crud, precum și flavonoidele sunt o armă redutabilă pentru menținerea longevității.
Ajută aparatul cardiovascular. Conține bioflavonoide ce întăresc vasele de sânge, susține nivelul optim de colesterol și are efect anti-tromboză, prevenind infarctul și formarea cheagurilor de sânge.
Tratează infertilitatea. Polenul stimulează și reface funcția ovariană, crescând șansele formării unei sarcini. În plus, stimulează și hormonii, ceea ce îl transformă într-un veritabil afrodisiac.
Antiastmatic și antialergic. Antioxidanții din polen au efect antiinflamator asupra plămânilor, ceea ce ajută în crizele de astm. Totodată, reduce și prezența histaminei, ameliorând alergiile. 94% dintre pacienții unui studiu au scăpat în totalitate de simptomele alergiilor, după tratamentul oral cu polen de albine.
Antioxidant puternic. După nuca de Brazilia, polenul crud este creditat ca a doua sursă naturală de seleniu, puternic antioxidant, care elimină metalele grele din organism.
Antitumoral. Fiind un puternic antioxidant, polenul este un prețios factor anticancerigen și antitumoral, asigurând un metabolism celular sănătos. Polenul crud este un ajutor prețios în chimioterapie și radioterapie, prin combaterea efectelor secundare ale acestor procese.
Tratează dependențele. Inhibă poftele, prin suprimarea impulsurilor. De aceea, este foarte eficient în curele de slăbire.
Ajută prostata. Reduce inflamația și nevoia frecventă de a urina.
Polenul hidratează pielea, regenerează celulele, ajută flora intestinală și susține sistemul imunitar. Așadar, putem afirma cu tărie că este un aliment minune, complet, parcă un cadou al mamei natură pentru oameni.