Remediu naturist uimitor! Este una dintre cele mai recomandate soluții de ameliorare a simptomelor afecțiunilor respiratorii.
Cimbrul este un agent antiseptic de excepție. Sunt studii care au arătat că acesta conține uleiuri volatile ca timol și carvacol eficiente în tratarea infecțiile respiratorii și fungice. În plus, o mulțime de paste de dinți conțin aceste ingrediente precum și apa de gură deoarece ele au rolul de a proteja împotriva gingivitei, dar combat și placa bacteriană.
Având fibre dietetice acesta poate contribui la buna funcționare a sistemului digestiv. Mai mult, fibrele sunt esențiale pentru reducerea colesterolului rău – LDL și stimulează creșterea celui bun – HDL. Nu în ultimul rând, fibrele sunt un important prebiotic care contribuie la menținerea florei intestinale.
Cimbrul are multe proprietăţi medicinale, conţine fitochimicale, taniuri, ulei esenţial, terpene, flavonoizi şi saponine.
Uleiul esenţial de cimbru are proprietăţi antimicrobine şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar.
Cimbrul şi mierea au fost combinate de mulţi ani pentru a ajuta în problemele respiratorii.
Efectele terapeutice ale amestecului de miere şi cimbru sunt multiple, cele mai cunoscute fiind tratarea infecţiilor respiratorii şi a bolilor de plămâni.
Cimbrul de cultură are în compoziţie vitamina A, tocoferol şi niacin, precum şi minerale (zinc, potasiu, calciu).
Cimbrul este un bun expectorant şi antimicrobian, iar mierea, pe lângă efectul ei calmant, are şi rolul de conservant în acest amestec.
De cealaltă parte, mierea este recunoscută pentru proprietăţile antivirale, antibacteriene şi antiinflamatoare.
Dacă vreţi să scăpaţi de tuse, puteţi face următorul amestec, aveţi nevoie de 30 g de cimbru şi o ceaşcă de miere.
Infuzaţi cimbrul într-o cană de apă fiartă câteva minute, strecuraţi, iar apoi amestecaţi cu mierea.
Consumaţi câte o lingură de sirop de tuse cu cimbru şi miere nediluat.
Iată cum preparați amestecul simplu, natural și eficient:
40-50 g cimbru uscat, se pune într-un borcan de 800 ml.
Se completează cu miere.
Se lasă la macerat 2 săptămâni.
După 2 săptămâni preparatul se filtrează.
Mierea obţinută după macerarea cimbrului este un remediu puternic.
Cimbrul este renumit pentru proprietățile sale antifungice, fiind utilizat cu succes împotriva tusei, răcelii și a febrei. Mai mult, fiind bogat în vitamine și minerale acestea este folosit și pentru ameliorarea tulburărilor gastro-intestinale, durerilor de cap, combate astenia de primăvara și diminuează nivelul stresului din corp.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…