Remediu naturist uimitor! Este una dintre cele mai recomandate soluții de ameliorare a simptomelor afecțiunilor respiratorii.
Cimbrul este un agent antiseptic de excepție. Sunt studii care au arătat că acesta conține uleiuri volatile ca timol și carvacol eficiente în tratarea infecțiile respiratorii și fungice. În plus, o mulțime de paste de dinți conțin aceste ingrediente precum și apa de gură deoarece ele au rolul de a proteja împotriva gingivitei, dar combat și placa bacteriană.
Având fibre dietetice acesta poate contribui la buna funcționare a sistemului digestiv. Mai mult, fibrele sunt esențiale pentru reducerea colesterolului rău – LDL și stimulează creșterea celui bun – HDL. Nu în ultimul rând, fibrele sunt un important prebiotic care contribuie la menținerea florei intestinale.
Cimbrul are multe proprietăţi medicinale, conţine fitochimicale, taniuri, ulei esenţial, terpene, flavonoizi şi saponine.
Uleiul esenţial de cimbru are proprietăţi antimicrobine şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar.
Cimbrul şi mierea au fost combinate de mulţi ani pentru a ajuta în problemele respiratorii.
Efectele terapeutice ale amestecului de miere şi cimbru sunt multiple, cele mai cunoscute fiind tratarea infecţiilor respiratorii şi a bolilor de plămâni.
Cimbrul de cultură are în compoziţie vitamina A, tocoferol şi niacin, precum şi minerale (zinc, potasiu, calciu).
Cimbrul este un bun expectorant şi antimicrobian, iar mierea, pe lângă efectul ei calmant, are şi rolul de conservant în acest amestec.
De cealaltă parte, mierea este recunoscută pentru proprietăţile antivirale, antibacteriene şi antiinflamatoare.
Dacă vreţi să scăpaţi de tuse, puteţi face următorul amestec, aveţi nevoie de 30 g de cimbru şi o ceaşcă de miere.
Infuzaţi cimbrul într-o cană de apă fiartă câteva minute, strecuraţi, iar apoi amestecaţi cu mierea.
Consumaţi câte o lingură de sirop de tuse cu cimbru şi miere nediluat.
Iată cum preparați amestecul simplu, natural și eficient:
40-50 g cimbru uscat, se pune într-un borcan de 800 ml.
Se completează cu miere.
Se lasă la macerat 2 săptămâni.
După 2 săptămâni preparatul se filtrează.
Mierea obţinută după macerarea cimbrului este un remediu puternic.
Cimbrul este renumit pentru proprietățile sale antifungice, fiind utilizat cu succes împotriva tusei, răcelii și a febrei. Mai mult, fiind bogat în vitamine și minerale acestea este folosit și pentru ameliorarea tulburărilor gastro-intestinale, durerilor de cap, combate astenia de primăvara și diminuează nivelul stresului din corp.
Sfârșitul de an aduce adesea cu sine emoții intense din cauza schimbărilor, a evenimentelor neașteptate…
Fructele se numără printre alimentele cu efecte ultrabenefice asupra organismului, care nu trebuie să lipsească…
Previziunile ANM se schimbă constant. Conform celor mai noi date, vremea va suferi schimbări radicale…
Multe femei asociază menopauza cu incapacitatea de a mai face copii, și este întrucâtva adevărat,…
Pacienții cu dizabilități din România expuși unui risc major de sănătate, în urma Deciziei controversate…
Pulsul normal în repaus este unul dintre cei mai importanți indicatori de sănătate cardiacă, utilizat…