Sari la conținut

Remediu natural pentru tusea persistentă. NU are cum să-ți facă rău

raceala prelungită
sursa foto: arhiva doctorul zilei
gripa

Remediu natural pentru tusea persistentă. Diferiți factori externi ne pot afecta direct organismul în această perioadă, însă nu mereu trebuie să apelăm la medicamente. Cei care au astfel de probleme de sănătate ar putea încerca anumite remedii naturiste care, de multe ori, sunt utile. 

În cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse, bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, a divulgat un remediu natural pentru o tuse persistentă.

Lidia Fecioru: Aceste bucăți nu trebuie să fie lăsate să se topească în gură

bioenergoterapeut
FOTO: WOWBIZ

Potrivit acesteia, remediul presupune consumul de unt într-o anumită manieră: se recomandă să se ia o bucată de unt, cam de mărimea unei lingurițe, și să o împărțim în trei bucăți mici. Aceste bucăți nu trebuie să fie lăsate să se topească în gură, ci trebuie înghițite direct, fără a le mesteca sau a le înmuia în apă, potrivit Antena 3.

Ajută la calmarea iritației din gât, deoarece se presupune că tusea de acest tip ar fi legată de o stare nervoasă. Untul, în acest caz, are un efect benefic asupra organismului și ajută la vindecarea stării respective. Practic, acest remediu funcționează ca un fel de pansament intern pentru gât.

Beneficiile untului pentru organism

Untul este compus din grăsimi, apă, proteine, calciu și fosfor. Acest produs alimentar utilizat la nivel mondial este o sursă bogată de vitamine (A, E, D, B12, K) și minerale.

Vitaminele pe care untul le conține ne ajută pielea, ochii și corpul în lupta cu bolile, virusurile și bacteriile.

În funcție de tipul și calitățile laptelui, untul poate avea un conținut ridicat de acizi grași nesaturați, motiv pentru care este recomandat a fi introdus în alimentația copiilor și a persoanelor aflate în convalescență.

Protecția sistemului imunitar

Unt
Sursă foto: Arhivă doctorulzilei.ro

Deși este un aliment cu beneficii multiple pentru consumul zilnic, untul are un conținut mare de grăsimi saturate, de care organismul are nevoie zilnic. Totuși trebuie consumat cu moderație.

Grăsimile saturate existente în unt se regăsesc sub forma acizilor grași. Aceștia au proprietăți importante în organism, oferind rol de protecție sistemului imunitar.Untul bun este cel obținut prin rețete tradiționale, fără aditivi, de aceea este bine să alegeți de fiecare dată doar produsele cele mai bune. Verificarea etichetei ar trebui să devină o obișnuință, tocmai pentru a știi ce anume mâncați.

 Previne îmbătrânirea organismului

Untul este mai bun dacă este alb sau dacă are o culoare galbenă? Cu cât este mai galben, cu atât are un conținut mai mare de betacaroten. Acest lucru înseamnă că iarba cu care s-au hrănit vacile a fost mai grasă și mai bună. Betacarotenul poate oferi protecție împotriva radiațiilor ultraviolete, având rol în prevenirea îmbătrânirii pielii și a organismului.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel