Din cuprinsul articolului
Remediu natural. Pentru tratarea bronsitei, multi oameni apeleaza la medicamente. Cu toate acestea, sunt și multe remedii naturale pentru bronșită. Printre aceste a se numără bandajele cu sare.
Sare de mare
Pentru a prepara soluția de sare, aveți nevoie de sare de mare, fără conservanți, fără iod și alte impurități. Apa pe care o vei folosi trebuie să fie, de asemenea, curată de impurități. Apa distilată, filtrată sau fiartă este potrivită în acest scop. Concentrația de sare în apă ar trebui să fie de 8-10%. Dacă este mai puțin, nu va fi eficient, dacă este mai mult, poate duce la leziuni capilare și poate provoca iritații ale pielii.
Cum se prepară soluția de sare
Este nevoie de un litru de apă și trei linguri de sare. Dacă veți folosi pansamentul cu sare pentru durerile articulare, este suficient o cană de apă și 20 de grame de sare. Soluția poate fi împărțită în două părți și utilizată în procedura următoare, dar trebuie încălzită în prealabil. Puteți păstra această parte rămasă pentru o zi într-un recipient bine închis. Înainte de a începe procedura, încălziți soluția de sare pe aragaz la 50-60 de grade.
Vedeți cum trebuie făcut corect pansamentul. Aveți nevoie de țesătură de bumbac sau in împăturită în 4 straturi sau tifon împăturită în 8 straturi. Dacă preferi un tampon, folosește bumbac obișnuit. Pansamentul cu sare trebuie să fie permeabil. Țesătura pliată este scufundată în soluția fierbinte timp de un minut. După aceea, se stoarce ușor, astfel încât să nu picure apă din el și se aplică pe locul dureros. Pielea trebuie să fie curată și uscată, fără creme și unguente. În plus, nu ar trebui să existe zgârieturi, daune, răni pe piele. Bandajul este fixat cu un bandaj sau ipsos, astfel încât să se potrivească strâns pe locul dureros.
Tratamentul sinuzitei și secreției nazale
În caz de sinuzită, bandajul se pune pe obraji, nas, acoperind o parte a frunții. Tampoane de bumbac sunt plasate pe aripile nasului. Deasupra, bandajul este fixat cu un bandaj. Se lasa peste noapte si se indeparteaza dimineata. Tratamentul continuă până la recuperarea completă. Pentru a spori efectul, nasul este spălat cu o soluție salină de 9%.
Pentru tratamentul articulațiilor, bursitelor, poliartritei, artritei, bandajul se aplică pe articulațiile bolnave și trebuie să acopere membrul la 15 cm deasupra și 15 cm sub zona cu probleme. Se pastreaza noaptea. Procedura se face pe parcursul a două săptămâni.
Dureri musculare
In caz de oboseala, dureri musculare si entorse, bandajul se pune pe zona cu probleme. Pentru un efect mai bun atunci când sunteți obosit, puteți aplica suplimentar un bandaj cu sare pe talie și gât. Dimineața, chiar și durerea severă scade, iar cu o procedură repetată – dispare.
Angina pectorală. Pentru orice procese inflamatorii în gât – angină, traheită, laringită, bandajul este plasat pe gât. În caz de cefalee, se pune pe gât și pe cap și se fixează cu un bandaj comun. Procedura trebuie repetată de cel puțin 3 ori. Bandajul pentru gât se pune seara, înainte de culcare, și se scoate dimineața. Înfășurați peste el un prosop sau o eșarfă. Te vei simți mai bine după prima procedură.
Pneumonie, bronșită. În caz de bronșită, bandajul se pune pe piept, iar în caz de pneumonie – pe spate pe partea afectată. Apoi se fixează astfel încât să nu interfereze cu respirația, dar să fie strâns, înfășurând deasupra un prosop sau o eșarfă. Pentru o potrivire mai strânsă pe coloana vertebrală, se pune un prosop rulat într-un cilindru. Perioada de tratament este de 5 zile. In cazul hemoragiilor pulmonare, bandajul este contraindicat.
Tratamentul bolilor de inima. Pansamentul cu sare este folosit pentru pericardită, endocardită și miocardită. În acest scop, ai nevoie de un prosop de bumbac „în pătrate, în napolitane” pliându-l în trei. Se scufundă în soluția de sare încălzită și se stoarce. Bandajul este plasat pe umărul stâng, acoperind zona inimii din față și din spate. Capetele sunt fixate cu un bandaj. Procedura se efectuează o dată la două zile, de 7 ori. În angina pectorală, boala valvulară și cardiopatia ischemică, bandajul cu sare este contraindicat.
Glanda tiroida. Pansamentul cu sare este utilizat în tratamentul gușii în formă acută. O astfel de procedură îmbunătățește starea, dar, din păcate, nu se ocupă permanent de boala.
Ficat. În cazul afecțiunilor hepatice, pansamentele cu sare se alternează cu perne de încălzire fierbinți. Protozoarele biliare se extind și eliberează bila stagnantă, expulzând-o prin intestine.
Durere de cap. Soluția salină ajută la durerile de cap cauzate de inflamație, umflarea creierului sau a meningelor, hidropizie și tumori cerebrale. În caz de scleroză a vaselor creierului, procedura dată este contraindicată. Bandajul este plasat după principiul dungilor largi sau capacelor. Se fixează deasupra cu un bandaj.
Contraindicatii. Ulcer duodenal, ulcer gastric, împletirea intestinelor, constipație, hernie, aderențe, pietre în căile biliare, rinichi – toate aceste boli nu pot fi tratate prin această metodă, deoarece procedura poate dăuna acestor boli.