Din cuprinsul articolului
Sistemul circulator este alcătuit din vase de sânge care transportă sângele către și de la inimă.
În plus, transportă oxigenul, nutrienții și hormonii către celule și elimină deșeurile precum dioxidul de carbon, conform site-ului Kids Health.
De fapt, atunci când o persoană are o circulație slabă, poate prezenta oboseală, edem, amețeli, dureri de cap, mâini și picioare reci, dureri de picioare, crampe musculare, bătăi neregulate ale inimii, căderea părului și piele uscată, amorțeală sau furnicături în anumite părți ale corpului, printre altele.
Problemele cardiace și circulatorii sunt grupate în două categorii: congenitale, adică problema a fost prezentă la naștere, și dobândite, adică problemele dezvoltate cândva în timpul copilăriei, adolescenței sau vieții adulte.
Astfel, pentru ameliorarea simptomelor, portalul Mendoza Post a dezvăluit câteva remedii și trucuri pentru combaterea picioarelor umflate și a circulației proaste, iar prima sugestie este să faceți băi cu apă rece sau masaje blânde.
Este subliniat că ideal este să așezi picioarele pe perne pentru a le ridica deasupra nivelului inimii.
În mod similar, există unele alimente care îmbunătățesc circulația și previn simptomele deja menționate, precum consumul unui cățel de usturoi pe stomacul gol, deoarece are proprietăți antiinflamatorii.
Un alt remediu este să consumați una sau două infuzii de coada-calului, deoarece această plantă este bogată în siliciu.
Remedii și trucuri pentru a combate picioarele umflate și circulația deficitară
De mare ajutor sunt și nucile, acestea fiind bogate in vitaminele A, B, C si E si in minerale precum calciu si magneziu.
Totuși, ca și în cazul oricărui aliment pe care doriți să îl includeți în dieta zilnică, este important să vă consultați cu medicul curant sau cu un nutriționist cu privire la cea mai bună modalitate de a-l consuma și dacă afecțiunile medicale existente nu reprezintă un impediment în acest sens.
Alte recomandări pentru îmbunătățire circulației sângelui, conform Mayo Clinic, sunt:
1. Exerciții. Noile ghiduri ale OMS recomandă cel puțin 150 până la 300 de minute de activitate fizică aerobă de intensitate moderată sau viguroasă pe săptămână pentru toți adulții, inclusiv persoanele care trăiesc cu afecțiuni cronice sau dizabilități, și o medie de 60 de minute pe zi pentru copii și adolescenți.
2. Menține o greutate sănătoasă, deoarece asta îți permite să ai o sănătate bună și o calitate a vieții.
3. Renunță la fumat.
4. Dacă ai diabet, ține glicemia sub control.
5. Scădeți nivelul colesterolului și al tensiunii arteriale, dacă este necesar.
6. Mănâncă alimente sărace în grăsimi saturate.