Din cuprinsul articolului
Aceste remedii naturale sunt ușor de preparat acasă și sunt rentabile dacă puteți urma în mod corespunzător instrucțiunile simple de mai jos. Iată cum puteți începe să le utilizați pentru a preveni nivelul ridicat de colesterol și trigliceride.
De ce colesterolul ridicat și trigliceridele sunt o problemă?
Colesterolul ridicat este un factor de risc pentru multe boli care pun viața în pericol, cum ar fi bolile de inimă, accidentul vascular cerebral și diabetul. Nivelurile ridicate de trigliceride sunt, de asemenea, asociate cu unele dintre aceste afecțiuni cronice de sănătate. De fapt, colesterolul (rău) LDL (Lipoproteine cu densitate joasă) este unul dintre cei mai comuni factori de risc pentru boala coronariană.
Prin urmare, este important să aveți un nivel scăzut de colesterol și trigliceride pentru a trăi o viață sănătoasă. Din fericire, o mulțime de tratamente ayurvedice pentru gestionarea colesterolului pot fi folosite acasă. Dacă doriți ca planul dvs. de dietă să aibă succes, iată patru sfaturi de dietă ayurvedică pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele, potrivit Wellness Corner.
Cum poate ajuta Ayurveda la reducerea nivelului de colesterol?
Vechea practică indiană a Ayurveda este o modalitate excelentă de a readuce echilibrul în viața noastră, analizând toate aspectele sănătății noastre, nu doar simptomele. Principiile Ayurveda, un sistem antic de medicină și vindecare holistică, se bazează pe o înțelegere profundă a faptului că corpul uman are capacitatea înnăscută de a se vindeca singur dacă i se acordă sprijinul adecvat.
Tratamente precum terapia prin masaj, suplimentele pe bază de plante, yoga sau sfaturile de dietă ayurvedică pot fi utile pentru cei care doresc să-și gestioneze în mod natural nivelurile de colesterol și trigliceride. În plus, ierburile și condimentele ayurvedice pot fi, de asemenea, benefice în scăderea nivelului de colesterol. De exemplu, s-a descoperit că usturoiul are proprietăți care reduc LDL (lipoproteinele cu densitate joasă) în timp ce cresc HDL (lipoproteinele cu densitate înaltă).
Alte tratamente ayurvedice tradiționale pentru colesterol includ rădăcina de ghimbir și fructele pippali care acționează ca agenți antioxidanti naturali. Turmericul, semințele de chimen, scorțișoara, păstăile de cardamom și pudra de coriandru sunt alte ierburi și condimente Ayurveda care vă pot ajuta să vă gestionați nivelul de trigliceride.
#1. Schimbări ale dietei
Este important să consumați alimente bogate în antioxidanți, vitamine A și E și acizi grași omega-3 și să evitați zaharurile rafinate, uleiurile hidrogenate și grăsimile trans.
Ayurveda urmează un mod de viață care nu include extreme sau activități excesive. O dietă ayurvedică ar trebui să conțină alimente din fiecare dosha (elemente).
#2. Masaj ayurvedic
Masajele ayurvedice precum pizhichil, tharpanam și masajul thai yoga sunt deosebit de utile în scăderea nivelului de colesterol.
Pizhichil este un tip de masaj corporal ayurvedic în care uleiul este aplicat pe picioare și apoi este masat prin picioare spre pelvis.
Tharpanam include masaj cu ulei fierbinte pe anumite zone ale corpului, precum și stretching.
Tehnicile de masaj thailandez yoga se concentrează pe diferite canale de energie din tot corpul, mai degrabă decât să lucreze doar pe o singură zonă la un moment dat. Ajută la creșterea circulației sângelui, la eliminarea toxinelor și oferă ameliorarea stresului.
#3. Practicați yoga
Consumul prea mult de alcool sau de carne roșie poate duce la creșterea nivelului de trigliceride în sânge. Exercițiile fizice regulate ajută la scăderea nivelului de trigliceride, deoarece crește sensibilitatea la insulină și duce la pierderea în greutate.
Acești doi factori au ca rezultat scăderea producției de grăsime, o funcție hepatică mai sănătoasă, creșterea tonusului muscular și îmbunătățirea sănătății inimii. Pe lângă aceste lucruri, s-a descoperit că posturile de yoga, exercițiile de respirație și meditația reglează nivelul colesterolului și al trigliceridelor.
Sfaturi ayurvedice pentru reglarea colesterolului
În Ayurveda, dieta unui individ este importantă pentru menținerea sănătății și menținerea unei greutăți corporale sănătoase. Iată câteva sfaturi ayurvedice despre cum vă puteți gestiona colesterolul:
- Bea multa apa. Apa t forțează ficatul și rinichii să elimine grăsimile în exces din sânge.
- Mâncați o dietă sănătoasă, bogată în legume și fructe, cereale, fasole, nuci, semințe și ierburi.
- Evitați carnea, zaharurile și alimentele cu grăsimi saturate sau grăsimi trans. Limitați consumul de alimente prăjite.
- Practicați exerciții regulate, cum ar fi mersul cel puțin 30 de minute în fiecare zi, precum și posturi de yoga, cum ar fi un câine cu fața în jos (Adho Mukha Svanasana), aplecarea în picioare (Pashchima Uttanasana) și poziția vacii (Bitilasana). Aceste exerciții ajută la menținerea sub control a nivelurilor ridicate de trigliceride.
- Adăugați usturoi la mese sau mestecați 2 căței de usturoi dimineața. Se spune că usturoiul are proprietăți antibacteriene, care ajută la eliminarea toxinelor din sistem.
- Scorțișoara este un condiment fantastic care, atunci când este adăugată la alimente, reglează și ajută la reglarea nivelului de zahăr din organism prin reglarea producției de insulină și a metabolismului glucozei în celule, reducând astfel riscul de diabet. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii, care reduc durerea artritică și bolile inflamatorii intestinale.
- Luați o jumătate de linguriță de trikatu (ghimbir uscat, piper lung și piper negru) cu miere înainte de mese.
- Consumați lapte de turmeric zilnic după cină. Se știe că curcuma gestionează nivelurile de LDL sau colesterolul rău în timp ce crește HDL sau colesterolul bun din sânge. Este eficient în tratarea anumitor tipuri de cancer, precum și în reducerea inflamației cauzate de artrită și alte afecțiuni.
- Adăugarea unui strop de pudră de asafoetida în timpul gătirii este, de asemenea, esențială. Asafoetida ajută, de asemenea, la reducerea colesterolului LDL și se crede că este eficient în prevenirea calculilor biliari. Adăugarea unor cantități mici de chimen în alimente crește beneficiile utilizării asafoetidei.
- Unii oameni care doresc să-și limiteze consumul de sare ar trebui să ia în considerare adăugarea de chimen, coriandru și cardamom atunci când gătesc, în loc să adauge sare. Condimentele întregi își vor pierde din aromă după ce au fost gătite prea mult timp, așa că adăugați-le la gătit la momentul potrivit.