Fie ca este la prima ora a diminetii, fie ca este pe parcursul zilei, multe persoane isi fac probleme privind respiratia lor, mai ales daca ele insele o simt urat mirositoare.
Pentru a descoperi solutia potrivita impotriva respiratiei urat mirositoare, trebuie identificata cauza. Respiratia poate fi urat mirositoare din cauza fumatului, dar si din cauta stilului alimentar sau poate a unor probleme dentare. Fiecare cauza prezinta o solutie, odata ce aceasta este identificata.
Insa, indiferent de problema care genereaza respiratia urat mirositoare, exista remedii simple, absolut firesti care pot diminua mirosul neplacut si chiar sa-l indeparteze in unele cazuri.
1. Vizita la dentist
Cu aceasta incepe totul! Persoanele care au probleme dentare precum carii sau gingivita au, mai mereu, respiratia urat mirositoare. Dincolo de igiena orala corecta, doar tratarea acestor probleme medicale poate indeparta si respiratia urat mirositoare.
2. Periajul dentar
Unele persoane ar putea considera absurd sfatul periajului dentar de cel putin doua ori pe zi, caci le-a intrat in reflex de cand sunt mici si nu-si imagineaza ziua fara acest obicei de igiena.
Insa adevarul este ca igiena orala a romanilor lasa de dorit. La nivel national, un roman foloseste aceeasi periuta de dinti 2 ani la rand, cand ea ar trebuie schimbata o data la trei luni (cel putin). Totodata, romanii din orase folosesc, in medie, doar un tub de pasta de dinti la sase luni, potrivit statisticilor pe 2013. Situatia in mediul rural este mai grava, caci acolo romanii folosesc, in medie, o pasta de dinti la 3 ani.
In acest context, obligativitatea periajului dentar de cel putin doua ori pe zi, cu o periuta de duritate cel mult medie (deci nu tare!) este necesara de reamintit. Periatul pe dinti ajuta la indepartarea reziduurilor de mancare si a bacteriilor.
3. Ata dentara
Insa, pe langa periuta, este nevoie si de ata dentara pentru indepartarea resturilor de mancare, caci periuta rareori poate patrunde pentru a curata spatiile dintre dinti. Daca acestea nu sunt curatate prin folosirea atei dentare, resturile raman acolo, putrezesc efectiv si lasa loc dezvoltarii bacteriilor care genereaza respiratia urat mirositoare.
4. Mai multa apa
Cu cat corpul este mai deshidratat, cu atat secretia de saliva este mai scazuta, fapt care favorizeaza aparitia respiratiei urat mirositoare. Asadar, cat mai multa apa bauta in fiecare zi (cel putin doi litri)!
Citeste continuarea pe Lyla.ro
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…