Din cuprinsul articolului
Un produs secundar natural al digestiei alimentelor care conțin purine este acidul uric. Unele alimente includ cantități semnificative de purine, pe care corpul tău le formează și le descompune.
Rinichii și urina sunt cele care acționează ca un filtru pentru a extrage acidul uric. Acidul uric se poate acumula în sânge dacă consumi prea multă purină sau corpul tău nu poate scăpa de acest produs secundar suficient de repede. Un nivel standard de acid uric este sub 6,8 mg/dL. Nivelurile extrem de ridicate de acid uric din organism (peste 6,8 mg/dL) se numesc hiperuricemie. Acest lucru poate duce la gută și poate face sângele și urina prea acide.
Continuați să citiți pentru a afla cum să reduceți în mod natural nivelurile de acid uric din organism și condițiile și factorii care pot duce la acumularea acidului uric.
Suferi de acid uric ridicat? Luați în considerare aceste remedii naturașe pentru a gestiona starea în mod natural.
Asigurați-vă că reduceți consumul de alimente bogate în purine atunci când suferiți de acid uric ridicat. Unele tipuri de carnuri, pește și legume sunt printre alimentele bogate în purine. Când aceste elemente sunt digerate, se produce acid uric.
Fructele și mierea conțin ambele fructoză, un zahăr natural. Purinele sunt eliberate, iar nivelurile de acid uric cresc ca urmare a descompunerii fructozei de către organism. De aceea, este esențial să stai cât mai departe de alimentele zaharoase.
Rinichii elimină acidul uric mai repede atunci când bei multe lichide. 70 la sută din acidul uric din corpul tău este îndepărtat de rinichi.
O funcție renală sănătoasă și un risc scăzut de apariție a pietrelor la rinichi de acid uric sunt două beneficii ale consumului adecvat de apă.
Nivelul tău de deshidratare poate crește dacă bei alcool. Acest lucru în schimb poate duce, de asemenea, la cantități crescute de acid uric, conform experților.
Berea, de exemplu, are mai multe purine decât alte tipuri de alcool. Chiar și mai puțin alcool care conține purine, totuși, are capacitatea de a stimula sinteza purinelor.
Da, este de fapt o veste bună pentru iubitorii de cafea! Consumul de cafea poate ajuta la gestionarea nivelului de acid uric din organism în mod natural. Cu toate acestea, este important să înțelegeți cantitatea și cât de mult este prea mult.
Obezitatea îți poate crește nivelul de acid uric, deoarece rinichii funcționează mai puțin eficient pe măsură ce te îngrași. A avea mai multe kilograme poate determina organismul să producă mai mult acid uric și să elimine mai puțin din el prin urină.
Potrivit studiilor, hiperuricemia este legată de apariția diabetului și de consecințele acestuia. Efectele negative ale hiperuricemiei sunt, de asemenea, mai probabil să afecteze persoanele care au glicemie crescută, cum ar fi cei cu prediabet sau diabet.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…