Din cuprinsul articolului
Remedii pentru constipație. Constipația este o problemă digestivă frecventă care, dacă nu este tratată în mod corespunzător, poate afecta întregul organism. În general, constipația este descrisă drept situația eliminării conținutului intestinal cu o frecvență mai mică de 3 scaune pe săptamână.
Constipația se produce cel mai frecvent când deșeurile sau fecalele trec cu greu prin tractul digestiv sau nu pot fi eliminate eficient din rect, ceea ce face ca scaunul sa devină tare și uscat. Constipația cronică are numeroase posibile cauze.
Tratamentul este recomandat în funcție de severitatea afecțiunii, însă există o serie de alimente cu efect laxativ pentru echilibrarea tranzitului intestinal, potrivit Doza de Sănătate.
Cerealele integrale
Fibrele alimentare sunt nutrienți care ajută la curățarea intestinelor și stimulează funcțiile acestora. Cerealele integrale sunt bogate în acest nutrient, drept pentru care este important să le incluzi în dietă pentru a-ți îmbunătăți digestia și a preveni sau trata constipația.
Bananele
Bananele au un conținut ridicat de fibre, un nutrient extraordinar pentru reglarea aparatului digestiv. Totodată, bananele verzi (necoapte) conțin amidon rezistent, care acționează asemenea fibrelor solubile și poate ameliora constipația.
Aloe Vera
Planta aloe vera este celebră datorită beneficiilor sale pentru sănătate, atât la nivel extern, cât și la nivel intern. Frunza sa este compusă în proporție de 99% din apă, iar acel 1% rămas constă în nutrienți importanți, cum ar fi vitamine, minerale și aminoacizi.
Consumul zilnic de suc de aloe vera este ideal pentru prevenirea constipației. Pur și simplu amestecă conținutul frunzelor cu apă și miere de albine sau adaugă gel de aloe unui suc natural.
Ceaiul verde
Ceaiul verde are numeroase beneficii pentru sănătate. Acesta funcționează ca un laxativ natural, ajută la producerea de bacterii sănătoase în intestine și îmbunătățește digestia.
Pentru rezultate optime, este recomandat să bei o cană de ceai verde dimineața și încă una după-amiaza. Nu este indicat să depășești doza recomandată, întrucât te poți confrunta cu efecte secundare foarte neplăcute, cum ar fi diareea.
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…