Remedii naturiste pentru o digestie sănătoasă și reechilibrarea florei intestinale

Flora intestinală este esențială în procesul digestiv al organismului nostru. Adesea, afecțiunile digestive sunt cauzate de un dezechilibru al microbiotei. Din fericire, problemele pot fi ameliorate de anumite remedii pentru reechilibrarea florei intestinale, bazate pe alimentație.

Anumite alimente stimulează digestia și mențin organismul sănătos. Acestea conțin în special probiotice, numite și „bacterii bune” care facilitează procesul digestiv și mențin funcțiile normale ale tractului.

Potrivit Doza de Sănătate, acest tip de alimente, care conțin probiotice, sunt indicate pentru consumul zilnic. Iată ce poți introduce în alimentația ta și, de asemenea, cum îți poți îmbunătăți digestia.

Alimente pentru reechilibrarea florei intestinale

Kefir

Iaurtul, care este un aliment foarte popular în întreaga lume, conține în mod natural probiotice. Acest lucru se datorează faptului că este realizat printr-un proces de fermentare. Cu toate acestea, atunci când este pasteurizat, își pierde bacteriile benefice.

Prin urmare, alegerea kefirului este o alternativă excelentă. Poți face acest produs lactat acasă cu o cultură bacteriană care se hrănește cu lactoza din lapte. Tot ce trebuie să faci este să adaugi niște granule de kefir care, în timp, se vor dezvolta în această băutură.

Ingrediente

  • 1 cană de lapte proaspăt (250 ml)
  • 2 linguri de granule de kefir (20 g)

Pregătire

Pentru început, încălzește laptele și combină-l cu granulele de kefir într-un recipient de sticlă. Lasă puțin spațiu liber în recipient. O altă opțiune este acoperi recipientul cu un tifon, astfel încât ciuperca de kefir să poată respira.
Apoi, lasă-l să fermenteze la temperatura camerei timp de aproximativ 24 de ore. Cu cât fermentează mai mult timp, cu atât va fi mai gros și mai acid.
După acest interval de timp, strecoară și repetă procesul cu granulele. Poți îndulci kefirul cu miere sau zahăr brun.

Varza murată

Poți profita de beneficiile celui mai renumit aliment fermentat din Europa centrală: varza acră. Această tehnică le-a permis oamenilor să mănânce legume pe tot parcursul anului atunci când nu exista o altă modalitate de a le conserva.

Ingrediente

  • 1 varză mare și foarte proaspătă
  • 1 lingură de sare (15 g) pentru fiecare două kilograme de varză

Pregătire

În primul rând, spală varza și îndepărtează toate frunzele care nu sunt în stare bună.
Apoi, taie varza în benzi foarte subțiri.
După aceea, într-un recipient de sticlă, pune treptat varza și sarea în straturi. De asemenea, apasă bine totul în recipient, astfel încât varza să-și elibereze sucul și să nu existe prea mult aer în amestec.
Cu toate acestea, ar trebui să existe spațiu liber în recipient și zeama trebuie să acopere amestecul. Verifică acest lucru pe măsură ce trec zilele pentru a zdrobi varza dacă este necesar.
Varza murată va fi gata peste o lună sau două. Atât varza, cât și zeama vor fi bogate în probiotice, recomandă Doza de Sănătate.

Recent Posts

Cea mai puternică rugăciune pe care să o rostești de Sfânta Maria Mică. Îndeplinește orice dorință

Cea mai puternică rugăciune pe care să o rostești de Sfânta Maria. În această zi…

7 ore ago

Când e perioada optimă pentru pus murături, ca să reziste toată iarna

Murăturile de iarnă trebuie preparate într-un moment potrivit astfel încât procesul de fermentare să fie…

7 ore ago

Zodia lovită puternic de karma. Apare o cumpănă mare

Mariana Cojocaru susține că un semn zodiacal va fi afectat de karma și vor apărea…

8 ore ago

Ajutorul de deces se va acorda după noi reguli

Ajutorul de deces se va acorda după noi reguli, potrivit prevederilor din legea pensiilor care…

8 ore ago

Zodii binecuvântate de Fecioara Maria pe 8 Septembrie. Primesc ajutor divin

În data de 8 septembrie este sărbătorită Nașterea Fecioarei Maria, o zi extrem de importantă…

8 ore ago

Citeste si: