Din cuprinsul articolului
Potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA, acidul uric este o substanță chimică care se creează atunci când organismul descompune substanțe numite purine. Purinele sunt produse în mod normal în organism și se găsesc, de asemenea, în unele alimente și băuturi.
„Cea mai mare parte a acidului uric se dizolvă în sânge și călătorește către rinichi. De acolo este excretat în urină. Dacă organismul produce prea mult acid uric sau nu îl elimină în cantități suficiente, o persoană se poate îmbolnăvi”, se arată pe site-ul Bibliotecii.
În general, atunci când există un exces de acid uric (hiperuricemie), rinichii nu îl filtrează în mod corespunzător și pot apărea chiar și pietre la rinichi dacă substanța se concentrează în aceste organe. Printre motivele care pot determina o eliminare inadecvată a acidului uric se numără consumul de alimente grele, supraponderabilitatea, suferința de boli precum diabetul, administrarea anumitor diuretice și consumul excesiv de alcool.
Aproximativ una din cinci persoane are un nivel ridicat de acid uric. Acesta poate fi legat de crizele de gută sau de apariția pietrelor. Cele mai multe persoane cu niveluri ridicate de acid uric nu prezintă niciun simptom sau probleme conexe, potrivit agenției americane.
Pentru că poate fi o afecțiune foarte incomodă și dureroasă, portalul de sănătate și wellness Tua Saúde a enumerat câteva remedii naturale, inclusiv sucuri și infuzii, care ajută la combaterea bolii și la ameliorarea disconfortului.
Remedii naturale pentru combaterea gutei:
Un excelent remediu de casă pentru acidul uric, potrivit acestui site, este sucul combinat de sfeclă roșie, morcov, castravete și creson. „Ingredientele din aceste sucuri au proprietăți care ajută la eliminarea excesului de acid uric din organism și pot fi un excelent complement terapeutic pentru gută și artrită”, se arată în articol.
Ideea este de a amesteca 80 de grame de sfeclă roșie, morcov, castravete și 20 de grame de creson și de a bea acest concentrat zilnic pe stomacul gol.
Al doilea remediu recomandat de site-ul pentru acidul uric este ceaiul de urzică, care are un efect antiinflamator și stimulează circulația, reducând, de asemenea, umflăturile.
Metoda de preparare recomandată de Tua Saúde este de a pune o lingură de frunze uscate de urzică în 150 de mililitri de apă clocotită și de a lăsa la infuzat timp de 20 de minute, apoi se strecoară și se bea.
Alternativa sănătoasă pentru a ameliora durerile articulare care pot fi cauzate de această afecțiune este unguentul de arnică, care are și proprietăți antiinflamatorii și analgezice.
Ideea este de a lua cinci grame de ceară de albine, 45 de mililitri de ulei de măsline și patru linguri de frunze și flori de arnică tocate. „Puneți ingredientele într-o cratiță la bain-marie, la foc mic, timp de câteva minute. Apoi, se ia de pe foc și se țin ingredientele în interiorul vasului câteva ore pentru a se maceră. Înainte de a se răci, trebuie strecurat, apoi depozitați partea lichidă într-un recipient cu capac și păstrați recipientul într-un loc uscat, întunecat și aerisit”, sugerează site-ul.
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…