Din cuprinsul articolului
Remedii naturiste pentru curățarea arterelor. Apariția unor depozite de grăsimi pe pereții vaselor de sânge (arterelor) poartă denumirea de ateroscleroză. În timp, aceste depozite de colesterol și grăsimi se transformă în plăci de aterom care determină îngustarea arterelor și pierderea elasticității lor, cu scăderea fluxului de sânge.
Când depozitele de grăsimi de pe pereții vaselor cresc semnificativ, încep să se manifeste complicațiile aterosclerozei:
Accidentul vascular cerebral ischemic (AVC) – din plăcile de aterom se pot desprinde mici fragmente. În jurul lor, se formează cheaguri de sânge (trombi), care ajung prin intermediul circulației la nivelul creierului, blocând vasele de sânge care alimentează cu oxigen creierul. În funcție de dimensiunea zonei cerebrale afectate, apare paralizia, de obicei doar a unei jumătăti a corpului (hemipareza).
Boala cardiacă ischemică este consecința îngustării prin ateroscleroză a arterelor coronare care perfuzează inima, cu apariția durerilor de tip angină pectorală și, în timp, a fenomenelor de insuficiență cardiacă. Dacă plăcile de aterom din arterele coronare se rup, pacientul face infarct.
Boala arterială periferică este cauzată de ateroscleroza arterelor care irigă membrele inferioare și se manifestă cu dureri la nivelul picioarelor, inițial declanșate în timpul mersului, ulterior și în repaus. După ani de evoluție, se poate ajunge chiar la amputarea picioarelor cu gangrenă.
Remedii naturiste pentru curățarea arterelor de depozitele de grăsimi
1. Oțet de mere cu miere. Se pun douã lingurițe din preparat la 100 ml apã. Administrare.: se bea de trei ori pe zi, înainte de mese.
2. Miere de albine de floarea soarelui. Se ia cu lingurița 150 g miere, de mai multe ori pe zi, ultima lingurițã luându- se seara, la culcare.
3. Lãptișor de matcã (drajeuri). Se iau 3-6 drajeuri pe zi, în total 5-6 flacoane anual.
4. Lãptișor de matcã (liofilizat în fiole). Se varsã într-un pahar o fiolã cu lãptișor de matcã și o fiolã de solvent, agitându-se pânã la omogenizare. Se ține sub limbã câteva minute și apoi se înghite. Se bea câte o fiolã zilnic
timp de 20 zile. A se repeta cura de patru ori pe an, una pe fiecare trimestru.
5. Polen. Câte 20 g pe zi, dimineața, pe stomacul gol, timp de 30 zile. Cura se face în fiecare trimestru, deci patru cure pe an. Se poate lua și sub formã de tablete, în total 6-8 tablete pe zi.
6. Tincturã de propolis. 20 g propolis la 100 ml alcool de 80-86°. Se iau 30 picãturi zilnic, într-un dl de apã, pânã la completa ameliorare a bolii.
7. Miere de albine de tei. O ceașcã de miere, amestecatã cu o lingurã cu hrean ras se lasã la macerat o noapte și a doua zi se consumã treptat câte o lingurițã, pânã seara la culcare. Cura este de 30 zile, de douã ori pe an, în lunile aprilie și octombrie.