Remediile naturiste care ne ajută în gripă, răceală, viroze. În plin sezon de gripă și viroze, specialiștii spun că 2019-2020 este mult mai periculoasă decât epidemia din 2017-2018.
În acel sezon, unul dintre cele mai grave din ultimii 10 ani, 60.000 de americani și-au pierdut viața. Și ca să fie și mai grav, experții recunosc că vaccinul de anul acesta e posibil să nu fie eficient împotriva tulpinii B, care s-a răspândit cu repeziciune.
Atenție! Gripa de anul acesta este foarte periculoasă pentru copii
Tulpina B afectează mai mult copiii! Ce putem face? Trebuie să ne consolidăm imunitatea. Este extrem de important.
Cuișoare
Ceaiul de cuișoare poate fi consumat preventiv, dar și după îmbolnăvire, accelerând vindecarea. Puneți 2-3 cuișoare într-o cană + orice ceai doriți (echinaceea, tei, mușețel etc.) și turnați apă clocotită (nu fierbeți cuișoarele, doar opăriți-le) apoi ronțăiți 1-2 cuișoare, încet, mărunțite, ținute în gură cât mai mult timp și apoi înghițite.
Repetați de 3-4 ori pe zi și neapărat înainte de culcare (cei ce se știu alergici la ceva – orice- să încerce inițial doar cu o jumătate de «cuișor» și să vadă reacția).
Cuişoarele sunt antiseptice, antiparazitare, antibacteriene, antifungice, antivirale, anestezice, analgezice(calmeaza durerea), antiinflamatorii, tonice, stomahice(favorizeaza digestia), carminative(antibalonare), antiulceroase, antitrombotice, antioxidante si anticancerigene.
Cuişoarele sunt indicate în caz de: viermi intestinali, dureri de dinţi, balonare, gastrită, dispepsii, dureri reumatice, infecţii ale nasului, urechii, gâtului şi infecţii genito-urinare, tromboză etc.
Cuișoarele îmbunătățesc digestia prin stimularea secreției de enzime digestive și înlătură greața și flatulența. Rumenește 3 cuișoare într-o tigaie fără ulei, pisează-le bine și ia pulberea împreună cu o linguriță de miere.
Cuișoarele conțin compuși care ajută sistemul imunitar prin creșterea numărului de globule albe din sânge. În plus, au proprietăți antibacteriene care luptă împotriva unui mare număr de agenți patogeni – în trecut, și-au dovedit eficacitatea împotriva holerei.
Echinacea
Planta care ajuta la buna functionare a sistemului imunitar, actioneaza eficient si ca agent antiviral. Echinacea ajuta la combaterea infectiilor si asigura organismului antioxidantii necesari, care consolideaza sistemul imunitar. In 2009, un grup de cercetatori a efectuat un studiu care a demonstrat eficacitatea Echinacea purpurea impotriva catorva virusuri gripale importante (au fost investigate cinci tulpini de gripa A printre care: H3N2 („gripa din Hong Kong” sau gripa sezoniera), H5N1 („gripa aviara”, patogenul uman), H7N7 (gripa porcina). Studiul a aratat ca Echinacea a blocat efectiv replicarea unor tulpini de gripa, cum ar fi tipurile sezoniere, precum si virusul pandemic aviar si al gripei porcine.
Exista si alte plante cu efecte de ameliorare a simptomelor racelii si gripei, puteți citi pe DaciaPlant mai multe.
Ginseng
Un studiu recent a aratat ca, in afara de a ajuta intregul corp uman, ginsengul ajuta si la prevenirea si ameliorarea gripei. Un cercetator al Universitatii din Georgia, Sang-Moo Kang, a publicat un studiu care a constatat ca ginsengul ajuta la ameliorarea gripei si a bolilor respiratorii si lupta eficient impotriva virusurilor care ataca plamanii.
Radacina de ginseng contine substante care imbunatatesc starea generala a organismului, ajuta la ameliorarea inflamatiilor, a anemiei, intaresc sistemul imunitar si diminueaza stresul. Ginsengul stimuleaza activitatea celulelor albe din sange care lupta impotriva infectiilor bacteriene si virale.
Oregano
Miroase minunat si este un remediu fabulos care actioneaza ca un antibiotic natural. Este expectorant, ajuta la ameliorarea inflamatiei sinusurilor, lupta impotriva durerilor in gat si, in general, importiva racelilor si gripei. Uleiul de oregano are un efect puternic asupra bacteriilor patogene comune, cum ar fi stafilococii, E coli si listeria.
Ghimbir
Cand spunem ghimbir, ne invaluie deja o caldura placuta! Radacina si extractul de ghimbir va pot ajuta organismul intr-o multime de feluri, de la ameliorarea gretei la combaterea congestiei nazale. Poate fi folosit sub forma de ceai, de comprimate sau adaugat in mancare.
O bună soluție este și difuzarea anumitor uleiuri esențiale, foarte eficiente în cazuri de gripă, răceli și viroze. Cele mai recomandate sunt cele de eucalipt, scorțișoară, cuișoare, rozmarin și lămâie.
Atenție! Acest articol este informativ, nu înlocuiește consultul medical de specialitate! Mergeți la medic când ceva nu este în ordine.