Remedii naturale pentru umflarea picioarelor. Lidia Fecioru, rețeta amestecului minune.
Majoritatea oamenilor au trecut prin episoade dureroase de picioare umflate și grele. Cum picioarele sunt în sine organele care trebuie să suporte zilnic greutatea corpului nostru, sunt predispuse la umflături şi inflamaţii.
Sunt cazuri speciale când umflarea picioarelor poate reprezenta simptomul unor boli mai grave, cum ar fi cele la ficat, tromboza venoasă sau o obstrucție la nivelul sistemului limfatic, de aceea este necesar să nu ignorăm această afecţiune. Alte cauze ale neplăcerilor generate de umflarea picioarelor pot fi sarcina sau supraponderabilitatea.
Cele mai cunoscute cauzele ale picioarelor umflate sunt cele de la statul în picioare pentru perioade lungi de timp și până la retenţia de apă din organism.În cazul în care umflătura este de scurtă durată, poți apela cu încredere la următoarele remedii naturale pentru a aduce picioarele la dimensiunea lor normală.
1. Când ţi s-au umflat picioarele după o zi obositoare sau pentru că e prea cald, poţi să te refaci rapid folosind rădăcina de brusture.
2. Dacă ţi s-au inflamat tendoanele, se resorb rapid cu ghimbir.
3. Folosește aloe vera
4. Un alt remediu pentru picioarele umflate este pătrunjelul. Acesta este bogat în potasiu și este un diuretic natural, care ajută organismul să elimine lichidele și sarea în exces și îmbunătățește funcția renală.
Infuzia pe bază de pătrunjel pentru picioare umflate:
- Toacă frunzele și rădăcinile de pătrunjel (un sfert de ceașcă);
- Pune peste frunze o ceașcă de apă fiartă;
- Lasă-le la infuzat aproximativ 10 minute;
- Adaugă miere de albine, lămâie sau ghimbir după gust.
Lidia Fecioru, rețeta amestecului minune
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru spune că putem face un amestec de uleiuri cu care să ne masăm picioarele, atunci când acestea se umflă şi reţin apa, având, astfel, un aspect neplăcut.
„25 ml ulei de rozmarin se amestecă cu 150 ml de ulei simplu de măsline. Apoi, se face masaj la picioare cu aceste două uleiuri amestecate. Masajul se face seara, înainte de culcare. Atunci, se pun picioarele cu măcar 12 centimetri mai sus decât restul corpului nostru, pe o perniţă”, a recomandat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, potrivit Antena 3.
Mișcarea stimulează circulația sanguină şi ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Dacă picioarele rămân umflate pentru perioade lungi de timp, este important să te adresezi unui medic pentru a descoperi cauza problemei.