Din cuprinsul articolului
Ficatul este un organ esențial pentru corpul nostru. Acesta acționează precum un filtru cu tot ceea ce ingerăm, eliminând toxinele și substanțele nefolositoare acumulate.
Totuși, deși ficatul este singurul organ care se poate regenera singur, acesta poate fi copleșit de stilul de viață nesănătos și multe alte obiceiuri nesănătoase.
Simptome ale unui ficat gras
- Durere în partea dreaptă de sus a abdomenului;
- Piele și ochi îngălbeniți (icter)
- Lipsa poftei de mâncare
- Scădere mare în greutate
- Balonări și gaze după masă
- Stare de rău
- Greață și amețeli
- Probleme de concentrare
Remedii pentru ficatul gras
Ceai de urzica si patlagina
Datorită compușilor antioxidanți și antiinflamatori pe care îi conține, ceaiul de urzică și pătlagină stimulează funcțiile metabolice la pacienții cu ficat gras.
Ingrediente
- 1 linguriță de urzică (5 g)
- 1 linguriță de pătlagină (5 g)
- 1 cană de apă (250 ml)
Instrucțiuni
- Puneți plantele în cana cu apă clocotită.
- Acoperiți infuzia și lăsați-o 10 minute la răcit.
- Strecurați și serviți.
Mod de consum
- Beți o cană de ceai după fiecare masă principală.
Infuzie de păpădie
Apreciată în medicina alternativă pentru efectele sale, păpădia este un bun adjuvant în lupta împotriva simptomelor cauzate de steatoza hepatică. Acest studiu de la Universitatea din Aarhus subliniază proprietățile sale antiinflamatorii.
Ingrediente
- 1 linguriță de frunze de păpădie (5 g)
- 1 cană de apă (250 ml)
Instrucțiuni
- Puneți frunzele de păpădie în cana cu apă clocotită.
- Acoperiți infuzia, lăsați-o 10 minute la răcit, apoi strecurați-o.
Mod de consum
- Beți 2 – 3 căni pe zi timp de cel puțin 3 săptămâni.
Ceai verde
Ingrediente
- 1 linguriță de ceai verde (5 g)
- 1 cană de apă (250 ml)
Instrucțiuni
- Puneți ceaiul verde în cana cu apă clocotită.
- Acoperiți vasul și lăsați planta la infuzat 10 minute la temperatura camerei.
- Strecurați ceaiul.
Mod de consum
- Beți 2 căni de ceai verde pe zi.
- Repetați tratamentul timp de 2 – 3 săptămâni consecutive, până observați o îmbunătățire, scrie Doza de Sănătate.