Sari la conținut

Remedii naturale pentru ficatul gras. Ajută la regenerarea și detoxifierea ficatului

încărcat cu toxine
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Medic hepatolog: simptomele ficatului gras

Din cuprinsul articolului

Steatoza hepatică, denumită și ficatul gras, este o afecțiune a ficatului declanșată de acumularea grăsimilor în celulele hepatice. Aceasta poate avea mai multe cauze, însă este cauzată, de obicei, de stilul de viață.

Stilul de viață nesănătos, cu o alimentație bogată în alimente grase, nesănătoase, și săracă în fructe și legume este cauza principală a steatozei hepatice.

Deși ficatul este singurul organ care se regenerează singur, atunci când ficatul acumulează prea multe toxine, se îmbolnăvește.

Din nefericire, ficatul bolnav oferă semne de alarmă când boala este deja într-un stadiu avansat. Astfel, este foarte important să urmărești orice simptom ciudat, precum:

  • Durere în partea dreaptă de sus a abdomenului;
  • Piele și ochi îngălbeniți (icter)
  • Lipsa poftei de mâncare
  • Scădere mare în greutate
  • Balonări și gaze după masă
  • Stare de rău
  • Greață și amețeli
  • Probleme de concentrare

Potrivit Doza de Sănătate, ficatul gras poate fi ajutat de anumite remedii și tratamente naturale.

Remedii naturale pentru ficatul gras

Infuzie de păpădie

Apreciată în medicina alternativă pentru efectele sale, păpădia este un bun adjuvant în lupta împotriva simptomelor cauzate de steatoza hepatică. Acest studiu de la Universitatea din Aarhus subliniază proprietățile sale antiinflamatorii.

Ingrediente

1 linguriță de frunze de păpădie (5 g)
1 cană de apă (250 ml)

Instrucțiuni

Puneți frunzele de păpădie în cana cu apă clocotită.
Acoperiți infuzia, lăsați-o 10 minute la răcit, apoi strecurați-o.

Mod de consum

Beți 2 – 3 căni pe zi timp de cel puțin 3 săptămâni.

Ceai verde

Băutura făcută cu ceai verde este foarte benefică pentru ficat, după cum confirmă această cercetare de la Spitalul Zhujiang (China).

Ingrediente

1 linguriță de ceai verde (5 g)
1 cană de apă (250 ml)

Instrucțiuni

Puneți ceaiul verde în cana cu apă clocotită.
Acoperiți vasul și lăsați planta la infuzat 10 minute la temperatura camerei.
Strecurați ceaiul.

Mod de consum

Beți 2 căni de ceai verde pe zi.
Repetați tratamentul timp de 2 – 3 săptămâni consecutive, până observați o îmbunătățire.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel