Din cuprinsul articolului
Rinichii sunt organe esenșiale pentru organism. Aceștia sunt responsabili pentru curățarea sângelui și filtrarea toxinelor acumulate, fiind implicați în mecanismul natural de detoxifiere.
Totuși, aceștia pot fi copleșiți de toxine din cauza stilului de viață nesănătos și își pot pierde din capacitate. Astfel se pot dezvolta anumite manifestări, precum nisipul la rinichi.
De asemenea, deshidratarea este un alt factor care duce la formarea nisipului la rinichi.
Nisipul poate evolua în pietre la rinichi și sunt mai greu de eliminat. Astfel, este necesar să acționăm din timp împotriva nisipului și să îl eliminăm.
Remedii naturale pentru eliminarea nisipului la rinichi
Apa
Apa este, poate, cel mai eficient remediu. Apa previne și elimină nicipul din rinichi deoarece ajută la o bună curățarea a sângelui și, implicit, a rinichilor. Cantitatea zilnică recomandată este de aproximativ 2 litri, însă aceasta se recoandă de medic în funcție de starea de sănătate și de greutatea corporală.
Ceai de păpădie
Pentru eliminarea nisipului din rinichi, medicina naturistă recomandă infuzia de păpădie.
Una dintre principalele cauze ale pietrelor la rinichi este acumularea sau sedimentarea cristalelor de oxalat de calciu. Un studiu a arătat că infuzia de păpădie are efecte inhibitoare asupra cristalizării acestui mineral. Prin urmare, ar putea fi util în tratarea nisipului la rinichi, notează Doza de Sănătate.
Ingrediente
1 cană de apă (250 ml)
1 lingura de păpădie (10 g)
Preparare
Vom pune apa la fiert împreună cu o lingură de păpădie pentru 10 minute.
Apoi, vom lăsa infuzia să se odihnească încă 5 minute.
Nu este recomandat să consumați mai mult de două căni pe zi.
Ceai de coada calului
Efectul diuretic al cozii calului a fost demonstrat de diverse studii, motiv pentru care medicina tradițională o folosește în tratamentul afecțiunilor renale. Unele dintre patologiile tratate cu această plantă sunt uretrita și pietrele la rinichi.
Ingrediente
4 căni de apă (1 litru)
4 linguri de coada calului (40 g)
Preparare
Într-un litru de apă clocotită vom adaugă 4 linguri de coada calului.
Vom lăsa planta la infuzat timp de 5 minute înainte de a o filtra.
Vom bea maxim 3 căni pe zi.