Din cuprinsul articolului
Durerea de gât poate semnala o multitudine de afecțiuni, însă este foarte comună în răceli, gripe și alte viroze respiratorii.
Pentru a ameliora durerea este necesar să stabilești cauza și să aplici remediul potrivit.
Totuși, anumite remedii naturale te pot ajuta să ameliorezi durerea fie că este vorba despre o răceală sau o afecțiune cu totul diferită.
Remedii pentru durerea de gât
Potrivit Doza de Sănătate, durere de gât poate fi ameliorată cu aceste remedii.
Sirop cu miere și ghimbir
Siropul natural de miere și lămâie are proprietăți expectorante și antivirale care ajută la eliminarea flegmei care blochează tractul respirator. Se spune că această combinație simplă calmează iritația gâtului, controlează tusea și reduce prezența microorganismelor care provoacă infecții.
În ceea ce privește mierea, un studiu publicat în Pediatric Reports indică faptul că are efecte antioxidante, antibacteriene și antiinflamatorii care ar putea fi benefice pentru tratarea simptomelor gripei și răcelii comune.
Ingrediente
2 linguri de miere (50 g)
2 linguri de suc de lămâie (20 ml)
Pregătire
Combinați cele două ingrediente și consumați remediul la primul semn de durere.
Dacă vă place, adăugați-le într-o jumătate de cană de apă caldă pentru a facilita consumul.
Infuzie de cimbru
Acest remediu natural facilitează controlul congestiei prin eliminarea excesului de mucus din căile respiratorii. Administrarea de cimbru reduce tusea la persoanele cu gripă, bronșită sau infecții respiratorii și ajută la ameliorarea durerilor de gât.
Ingrediente
1 cană de apă (250 ml)
2 lingurițe de cimbru uscat (10 g)
1 lingura de miere (25 g)
Pregătire
Se încinge cana cu apă și se adaugă cimbrul uscat.
Se lasă sa se odihnească 10 minute, se trece printr-o strecurătoare și se îndulcește cu miere.
Se consumă o cană pe zi până la vindecare.
Rădăcină de lemn dulce
Rădăcina de lemn dulce conține agenți de calmare a durerii și antiinflamatori care par să ajute la controlul iritației cauzate de durerile de gât.
Ingrediente
1 linguriță de rădăcină de lemn dulce (5 g)
½ cană de apă (125 ml)
Pregătire
Puneți rădăcina de lemn dulce într-o jumătate de cană de apă clocotită, lăsați-o la infuzat timp de 20 de minute și folosiți lichidul pentru a face gargară.
Repetați de până la trei ori pe zi, recomandă sursa citată.