Din cuprinsul articolului
Stresul este un factor de risc pentru foarte multe probleme de sănătate. Acesta poate declanșa o multitudine de afecțiuni care, de fapt, au numai o origine psihologică.
Majoritatea problemelor fizice pe care le avem au o cauză psihologică, susțin majoritatea experților.
Astfel, este foarte important să gestionăm stresul și emoțiile negative.
Remedii naturale pentru stres
Lavandă
Mirosul de lavandă induce curățare și relaxare datorită caracteristicilor și proprietăților antiseptice și sedative ale plantei. De fapt, este una dintre cele mai populare și mai plăcute plante.
Studii precum cel efectuat la Universitatea Meikai, din Japonia, arată eficacitatea acestei plante în reducerea nivelului de cortizol din sânge (hormonul stresului).
Vă recomandăm să impregnați perna sau batista cu câteva picături de ulei esențial de lavandă.
Vă veți echilibra sistemul nervos în timpul nopții și veți lupta împotriva insomniei.
Ginseng siberian
Ginsengul siberian (Eleutherococcus senticosus) este ideal în perioadele reci sau pentru persoanele friguroase.
Vă recomandăm să îl consumați timp de 15 zile, întotdeauna dimineața.
Este de preferat să-l folosiți pe perioade scurte de timp pentru a nu-și pierde eficacitatea.
Mușețel
Studii precum cel efectuat la Facultatea de Medicină a Universității din Pennsylvania, ne arată eficacitatea sa în reducerea efectelor asociate cu stresul, anxietatea și depresia.
Putem opta și pentru ulei esențial de mușețel, pe care îl putem aplica pe piele. Este cea mai potrivită opțiune pentru cei care suferă de tulburări digestive din cauza stresului.
În acest caz, masajul pe burtă se poate face cu ulei vegetal (nucă de cocos, migdale, măsline) amestecat cu ulei esențial de mușețel.
Scorțișoară
Scorțișoara, în special tipul Ceylon, este un condiment medicinal cu multe proprietăți curative. Este foarte utilă atunci când stresul cauzează slăbiciune, apatie, oboseală sau probleme cu libidoul.
Scorțișoara este un stimulent care ne activează fără a excita sistemul nervos. O putem folosi ca infuzie sau o putem adăuga în tot felul de rețete, atât dulci, cât și sărate, scrie Doza de Sănătate.