Din cuprinsul articolului
Constipația este o afecțiune care îngreunează eliminarea materiilor nefolositoare acumulate în organism. Aceasta, netratată, poate crește riscul de a dezvolta boli mult mai grave și afectează în mod substanțial calitatea vieții.
Din fericire, aceasta poate fi combătută cu ajutorul alimentației și remediilor naturale, dacă nu este o formă gravă. În caz contrar, dacă nu observați nicio ameliorare, este indicat să cereți cât mai repede ajutorul unui specialist.
Anumite alimente au în mod natural proprietăți laxative, fiind alegeri excelente în tratarea constipației în formă ușoară.
Mărul cu coajă este inclus pe lista de laxativele naturale osmotice, adică cele care atrag apa în intestin pentru a înmuia scaunul și a facilita tranzitul acestuia.
Acest fruct este foarte bogat în fibre solubile și insolubile, iar acest lucru îl face perfect pentru tratarea constipației, dar și a diareei. Pentru a consuma coaja în siguranță este necesar să alegem mere bio, din surse sigure.
Două kiwi bine coapte dimineața, pe stomacul gol, au un efect uimitor și aproape imediat asupra multor persoane cu tendința de a suferi de constipație. Sunt, de exemplu, o opțiune foarte bună pentru copii și sunt bogate în vitamine și minerale, de asemenea!
Pentru persoanele cărora nu le place gustul, pot fi preparate sub formă de smoothie împreună cu alte fructe precum pere, măr sau nucă de cocos. În acest fel, se adaugă și mai multă apă și fibre, scrie Doza de Sănătate.
Prunele sunt unul dintre laxativele naturale care atrag apa în interiorul intestinului. Aceste fructe sunt recunoscute pentru beneficiile asupra intestinului, datorită excelentelor sale valori nutriționale, printre care se remarcă un conținut de 16 grame de fibre la 100 de grame de prune uscate.
Doza recomandată este între 4 și 6 prune pe zi, pe care le putem pune în apă peste noapte, pentru un efect mai bun și mai rapid.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…