Din cuprinsul articolului
Rinita alergică. Un strănut scurt, apoi un altul şi un altul, vreo 20 la număr, unul după altul. Ochii se înroşesc, nasul devine un adevărat izvor de apă nepotabilă, te apucă şi tusea, te mănâncă ochii și nu știi ce să mai faci.
Crezi că ai răcit, dar, de fapt, ai rinită alergică! Când o răceală ține mai mult de o săptămână ar putea fi vorba despre o alergie.
Dar la ce? Mergi la medic, îți faci analizele la sânge şi afli că ești alergic. Simptomele sunt foarte supărătoare: de la strănut, congestie sau chiar obstrucție nazală, rinoree, mâncărime nazală, până la mâncărime în urechi şi în cerul gurii, umflare şi înroşire a ochilor, pierdere treptată sau chiar totală a mirosului, dureri de cap și de urechi, oboseală cronică, somnolență și stare generală de rău, inclusiv răul astmatic (cu criză de tuse sau sufocare). Cu asemenea simptome, cu alergia nu-i de glumit. Prezentarea la un medic este imperios necesară.
Opțiunile de tratament recomandate de către medicii alergologi pentru rinita alergică sunt de două feluri:
nemedicamentoase (evitarea alergenului şi remedii naturale) și medicamentoase: spray-uri nazale antiinflamatoare pentru alergii, medicație antihistaminică (eliberată pe bază de prescripție medicală).
Polenul crud. Unul dintre remediile utile în combaterea alergiei la ambrozie este consumul de polen crud. Polenul crud poate fi consumat atât în forma lui naturală, cât și amestecat cu iaurt, sucuri naturale sau salate de fructe, la prima masă a zilei. Doza uzuală recomandată este de o linguriță/ zi (5 g) pentru copii sau o lingură/zi (15 g) pentru adulți. Pentru eficiență maximă, se recomandă să se urmeze o cură de minimum şapte săptămâni, de două ori pe an. Se mai pot asocia şi gemoderivatele din coacăz negru și măceş MG3D1, care sunt antialergice și antiinflamatoare.
De asemenea, se mai poate face o desensibilizare cu 1-2 lingurițe de miere dimineața (mierea conține polen în cantitate mică și obişnuieşte astfel organismul cu expunerea la polen).
Extractul de urzică poate fi de ajutor în toate tipurile de reacții alergice, datorită efectului antihistaminic, spun specialiştii în fitoterapie. O cură cu extract lichid de urzică bio poate fi soluția naturală la asemenea probleme.
Extractul de ginko biloba este un alt remediu natural care poate să ajute în combaterea febrei fânului. Datorită conținutului de flavonoide şi antioxidanți, quercitina din ginko biloba blochează producția de histamină responsabilă de apariția simptomelor rinitei alergice.
Alte ceaiuri indicate în rinitele alergice sunt cele de cimbru și de eucalipt, precum și inhalațiile de ulei esențial de eucalipt sau amestec de eucalipt, cimbru, mentă şi brad.
APMGR. Producătorii de medicamente generice atrag atenția că românii ar putea rămâne fără Paracetamol și…
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie,…
Femeile din țările din estul Europei trebuie să muncească în medie de trei ori mai…
La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași a fost inițiată o anchetă privind suspiciuni de…
Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…
Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…