Din cuprinsul articolului
Ciuperca unghiei piciorului este o afecțiune obișnuită care începe ca o pată albă sau galbenă sub vârful unghiei sau al unghiilor de la picioare. Pe măsură ce infecția fungică devine mai profundă, ciuperca unghiilor poate determina decolorarea, îngroșarea și sfărâmarea unghiilor la margine. Poate afecta mai multe unghii.
Dacă starea dumneavoastră este ușoară și nu vă deranjează, este posibil să nu aveți nevoie de tratament. Dacă ciuperca unghiilor este dureroasă și a cauzat unghiile îngroșate, pașii de auto-îngrijire și medicamentele vă pot ajuta. Dar chiar dacă tratamentul are succes, ciuperca unghiilor revine adesea.
Ciuperca unghiilor mai este numită onicomicoză. Când ciuperca infectează zonele dintre degetele de la picioare și pielea picioarelor, se numește picior de atlet (tinea pedis).
Este posibil să aveți ciuperca unghiilor dacă una sau mai multe dintre unghiile dvs. sunt:
Infecțiile fungice ale unghiilor sunt cauzate de diferite organisme fungice (ciuperci). Cea mai frecventă cauză este un tip de ciupercă numită dermatofit. Drojdia și mucegaiurile pot provoca, de asemenea, infecții ale unghiilor.
Infecția fungică a unghiilor se poate dezvolta la oameni la orice vârstă, dar este mai frecventă la adulții în vârstă. Pe măsură ce unghia îmbătrânește, poate deveni fragilă și uscată. Fisurile rezultate în unghii permit pătrunderea ciupercilor. Alți factori – cum ar fi reducerea circulației sângelui la picioare și un sistem imunitar slăbit – pot juca, de asemenea, un rol.
Infecția fungică a unghiilor de la picioare poate începe de la piciorul atletului (ciuperca piciorului) și se poate răspândi de la o unghie la alta. Dar este neobișnuit să aveți o infecție de la altcineva.
Uleiul de cimbru a fost utilizat in scopuri medicinale de mii de ani. Are o actiune antimicrobiana si antioxidanta care l-au facut o alegere foarte bun pentru infectiile pielii, ca si pentru cele fungice ale unghiei. Aplica niste ulei de cimbru pe zona infectata de doua ori pe zi, pana la disparitia infectiei.
Otetul din cidru de mere poseda proprietati puternic antifungice, antibacteriene si antivirale, ceea ce il face atat de eficient pentru asa de multe afectiuni. Poate fi utilizat pentru a ajuta impotriva infectiei fungice in doua moduri: poti bea 2 linguri de otet amestecate cu 235 ml de apa de trei ori pe zi pentru a echilibra pH-ul, si de asemenea sa masezi de trei ori pe zi o mixtura de 2 linguri de otet si o lingura de apa pe unghia infectata.
Uleiul esential de arbore de ceai (Melaleuca alternifolia) poate fi utilizat in oricare infectie a pielii. Este un ulei esential unic pe care cu siguranta ti-l doresti in dulapiorul tau cu medicamente. Plin de proprietati antivirale, antiseptice si antimicrobiene, acest ulei poate fi aplicat direct pe piele sau mixat cu un ulei purtator, cum ar fi cel de migdale dulci sau de seminte de struguri.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…