Din cuprinsul articolului
Remedii naturale împotriva infecțiilor urinare. Indiferent de sezon, infecțiile urinare reprezintă una dintre problemele de sănătate cu care se confruntă oamenii. Pe lângă un tratament recomandat de medicul specialist, remediile naturale sunt utile atât în prevenire, cât și în tratarea lor.
Infecțiile urinare sunt printre cele mai răspândite infecții bacteriene și pot afecta orice parte a sistemului urinar, de la uretră la vezica urinară și plămâni.
Sistemul imunitar slăbit va lupta mai greu cu acest tip de infecții, de aceea e bine să aveți la îndemână remedii naturale menite să susțină sistemul imunitar.
Aproape 90% din infecţiile tractului urinar sunt cauzate de E.coli. Totodată, sucul de merişoare previne şi apariţia recidivelor de infecţii urinare.
Merişorul este valorificat în fitoterapie pentru numeroasele avantaje pe care le are asupra sănătăţii. Atât frunzele, cât şi fructele sunt indicate în prevenirea şi tratarea unor boli precum infecţiile urinare.
„Merișoarele proaspete sunt o sursă bună de vitamina C și fibre alimentare, 100 g asigurând 18% respectiv 14 % din doza zilnică recomandată și doar 50 kcal/100 g. Merișoarele uscate nu mai au vitamina C, însă aduc 300 kcal/100 g. Ca orice alt fruct, ele pot fi integrate într-un stil de viață sănătos, fiind servite fie ca și gustări, fie ca şi „dulce” la finalul mesei”, explică dr. Mihaela Posea – medic specialist diabet, nutriție, boli metabolice, potrivit clicksanatate.ro.
Beneficii pentru săntatea cardiacă
Unele studii au arătat că sucul şi extractul de merişoare ar promova sănătatea inimii, pentru că reduc factorii de risc cardiovascular: scad tensiunea şi nivelul colesterolului şi al homocisteinei, un compus din plasmă ale cărei valori crescute sunt corelate cu riscul de apariţie a cheagurilor de sânge, a infarctului şi a accidentului vascular cerebral.
Remediu pentru bacteria ulceruluiConsumul regulat de suc de merişoare poate preveni infecţia cu Helicobacter pylori. Această bacterie este implicată în apariţia gastritei cronice şi a ulcerului gastroduodenal. De asemenea, sucul de merişoare poate completa tratamentul medicamentos indicat în eradicarea bacteriei.
Merișoarele sunt una dintre cele mai bune surse naturale de acid ursolic, un compus vegetal cu efecte antioxidante, antiinflamatoare și potențial anticancerigene. S-au observat beneficii în cancerul de prostată, de sân, de colon şi de plămâni.
Sub ce formă se consumă
De ce facem candidoza? Lichidul spermatic poate fi implicat!
În cazuri foarte rare, merişoarele pot da o reacţie alergică. Din cauza conţinutului mare de vitamina K, consumul de merişoare trebuie limitat la cei care fac tratamente anticoagulante, pentru a evita riscul de sângerare. Remediile cu merişoare nu sunt indicate nici în sarcină şi nici celor cu pietre la rinichi.
Merişoarele sunt indicate şi celor cu diabet, pentru că pot ajuta la scăderea glicemiei.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…