Sari la conținut

Remedii naturale care împiedică dezvoltarea celulelor canceroase. Ce alimente contribuie la dezvoltarea celulelor canceroase?

te ferești de cancer

Imaginați-vă că celulele anormale din corpul vostru nu mor, ci se înmulțesc mai degrabă cu o rată de neoprit? Ei bine, acest fenomen se numește cancer în care celulele anormale cresc la o rată de creștere incontrolabilă, formând astfel celule anormale care se înmulțesc. Cea mai gravă parte a acestei boli este că vechile celule nu mor, în schimb, se înmulțesc, rezultând moartea individului.

În termeni simpli, celulele canceroase nu mor, mai degrabă se înmulțesc într-un ritm mai rapid care duc în cele din urmă la moarte. Se mai numesc „celule strigoi” sau „celule zombie” care nu mor. Aceste celule încetinesc sistemul imunitar și împiedică organismul să funcționeze normal.

O modalitate de a evita apariția cancerului este prin consumul de alimente care împiedică dezvoltarea  celulelor canceroase.

Date despre cancer

Cancerul este o afecțiune dificilă de tratat, deoarece implică mult timp pentru a analiza modalități practice de a oferi tratamentul potrivit. Cauza multor tipuri de cancer sunt abia cunoscute și, ca urmare, specialiștilor medicali le este greu să vină cu opțiuni de tratament adecvate. Iată câteva fapte interesante pe care trebuie să le cunoașteți despre această boală ucigașă.

  • Tutunul este una dintre cele mai mari cauze de deces la nivel mondial, rezultând 22% din decese.
  • Aproximativ 2 milioane de pacienți cu cancer de piele sunt diagnosticați la nivel global în fiecare an.
  • Oricine poate fi expus riscului de a dezvolta cancer și majoritatea cazurilor au fost diagnosticate la bărbați și femei la vârsta lor medie (peste 50 de ani).
  • Cele mai frecvente tipuri de cancer care afectează bărbații sunt cancerul pulmonar, de colon și de prostată.
  • Cele mai frecvente tipuri de cancer care afectează femeile sunt cancerul de sân, plămân și colorectal.

Alimente care împiedică dezvoltarea celulelor canceroase

Trebuie să rețineți că oricine poate dezvolta cancer, dar este recomandat să luați măsuri preventive pentru a vă proteja de această boală mortală. Iată o serie de superalimente de combatere a cancerului pe care trebuie să le adăugați la dieta obișnuită, care vă vor ajuta să evitați riscurile de a dezvolta această boală.

1. Sfeclă roșie

Știați că sfecla roșie are o sursă mare de vitamina B care este bună pentru inima ta? Da, nu doar inima ta beneficiază! Sfecla roșie conține antioxidanți de combatere a cancerului care îți reduc riscurile de cancer la rinichi. Acești antioxidanți sunt numiți betalains, au o putere defensivă care ucide celulele canceroase și joacă un rol vital în lupta împotriva cancerului. Deci, asigurați-vă că adăugați sfeclă roșie la dieta voastră.

sfecla roșie

2. Scorţişoara

Scorțișoara este un super condiment care are capacitatea de a reduce zahărul din sânge și de a reduce inflamația din corpul dumneavoastră. Mai mult, reduce riscurile de cancer prin blocarea creșterii celulelor canceroase. Componenta principală care face din scorțișoară un condiment de combatere a cancerului este conținutul de ulei esențial. Este recomandat să adăugați 2 până la 4 grame (jumătate / 1 linguriță) de scorțișoară la dieta dvs. zilnică.

3. Ulei de măsline

Uleiul de măsline are numeroase beneficii pentru sănătate, astfel încât previne accidentele vasculare cerebrale, reduce riscul bolilor de inimă și ajută la scăderea în greutate. Dar ceea ce este mai interesant la acest superaliment este că previne diferite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân și cancerul legat de sistemul digestiv.

4. Citrice

Lămâile, grapefruitul, portocalele, ananasul și teiul sunt alimente citrice care au capacități dovedite din punct de vedere medical de a vă reduce riscurile de a dezvolta cancer. O portocală pe zi vă poate reduce riscul de apariție a diferitelor tipuri de cancer legate de tractul respirator superior și sistemul digestiv.

5. Semințe de in

Se spune că semințele de in reduc riscurile de tumoare a sânului, în special în rândul femeilor aflate în postmenopauză. Acest lucru se datorează faptului că semințele de in au o sursă mare de fibre și grăsimi sănătoase pentru inimă, ceea ce face din aceasta un aliment bun în dieta ta. De asemenea, acționează ca o barieră care împiedică multiplicarea celulelor.

6. Usturoi

Usturoiul are proprietăți medicinale care pot ucide celulele canceroase și acest lucru se datorează faptului că conține alicină. Ceapa conține, de asemenea, alicină și aceasta este o componentă vitală de combatere a cancerului. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați usturoi la mâncare și acest lucru vă va ajuta să vă mențineți sănătoși. De asemenea, rețineți că usturoiul trebuie consumat cu limită, iar în caz de exces poate genera cu diaree, gaze, greață, miros corporal și arsuri la stomac.

7. Roșii

Ce le conferă roșiilor culoarea vibrantă roșie lucioasă? Este un compus numit licopen, care are proprietăți anti-cancer. Astfel, consumul de roșii poate reduce riscurile de cancer de prostată. De ce să aștepți până când ceva devine rău când poți adăuga acest fruct în dieta ta de zi cu zi? Asigurați-vă că consumați două roșii în fiecare zi și aceasta poate fi sub formă de salată, paste sau suc de roșii.

8. Papaya

Papaya este un super fruct și motivul din spatele acestui fapt este că are proprietăți anticanceroase care vă pot preveni de cancer la ficat, plămâni, pancreas și sân. Acest superfruct are tendința de a spori funcția sistemului imunitar de a vă ajuta corpul să lupte împotriva radicalilor periculoși care ar putea pune corpul în pericol. Consumul acestui fruct în fiecare zi va ajuta la creșterea metabolismului și la combaterea dezvoltării celulelor canceroase.

9. Spanac

Spanacul conține clorofilă, care este un compus anticancer care combate inflamațiile, reduce riscurile de anumite tipuri de cancer și acționează, de asemenea, ca un deodorant natural pentru organism. Spanacul și pătrunjelul au cel mai mare conținut de clorofilă, care vă pot preveni de alte astm, boli de inimă, probleme ale pielii, boli ale oaselor etc.

10. Măr

Există un motiv pentru care „se spune că un măr pe zi îl ține pe doctor la distanță”. Mărul este un superfruct care poate reduce riscurile de hipertensiune, diabet, probleme cardiace, inclusiv cancer. Procianidinele sunt un tip de antioxidant care joacă un rol important în reducerea multiplicării celulelor canceroase. Astfel, un măr pe zi ține cancerul departe. Asigurați-vă că mâncați un măr în fiecare zi.

Ce alimente vă cresc riscul de dezvoltare a celulelor canceroase?

Știați că alimentele provoacă și cancer? Da, iată alimente pe care va trebui să le urmăriți și să le reduceți din consumul zilnic

  • Alimente procesate
  • Maioneză
  • Unt
  • Popcorn făcut la microunde
  • Mancare prajita
  • Băuturi carbo-gazoase cu zahăr

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel