Halitoza sau respirația urât mirositoare este adesea cauzată acumulare unor bacterii în gura provenite din mâncare, uscăciunea gurii, fumatul sau bolile cronice. Această acumulare produce inflamaţii care emană un miros urât.
În multe cazuri cel mai bun mod de a combate respiratia urât mirositoare este igiena dentară corespunzătoare.
Clătiți-vă gura cu oțet din cidru de mere
Acesta poate fi folosit ca apă de gură, pentru că oferă protecție îndelungată împotriva respirației urât mirositoare. Puneți o jumătate de lingură de oțet de cidru de mere într-un pahar cu apă și faceți gargară cu acest amestec după masă.
Înlocuiți cafeaua cu ceai verde sau negru
Ceaiul verde și negru conțin antioxidanți puternici care opresc dezvoltarea bacteriilor responsabile de apariția respirației urât mirositoare.
Periați-vă și limba
Mirosul neplăcut apare din cauza particulelor de mâncare şi bacteriilor care se formează în gură. Spălatul pe dinţi le înlătură, însă, dacă nu aveţi la îndemână periuţa, folosiţi aţa de dinţi. Dimineaţa şi seara, când faceţi igiena orală, curăţaţi bine şi limba, fie cu ajutorul periuţei, fie cu o lingură ori cu dispozitive speciale pe care le găsiţi la farmacie sau la târgurile de produse stomatologice.
INGREDIENTE DIN BUCĂTĂRIE
– Mestecați semințe de fenicul deoarece au proprietăți antibacteriene
– Pătrunjelul conține clorofilă, care este cunoscută ca un odorizant natural al respirației
– Scorțișoara conține aldehidă cinamică care vă ajută să scapți de respirația urât mirositoare și reduce cantitatea de bacterii din salivă. Puteți folosi scorțișoară pudră fiertă cu apă pentru a clăti gura și reîmprospăta respirația.
– Bicarbonatul este foarte recomandat in astfel de probleme pentru că schimbă nivelul ph-ului din gură li împiedică astfel dezvoltarea bacteriilor care cauzează respirația urât mirositoare. Puneți bicarbonate pe periuța de dinți și spălați-vă dinții ca de obicei.