Consumul de acid alfa-linoleic, un acid gras omega 3 de origine vegetală, care se găsește în nuci, soia și în uleiurile de in și de rapiță, poate preveni apariția bolilor cardiovasculare în cazul în care consumul lor este asociat cu un stil de viață sănătos potrivit unui studiu prezentat la al XX-lea Congres internațional de nutriție, care se desfășoară zilele acestea în localitatea Granada din Spania.
Potrivit studiului, realizat la Universitatea din Pennsylvania, nucile conțin o mare cantitate din acest acid, care mai poate fi găsit și în migdale și alune, fiind recomandat un consum zilnic de cel puțin 30 de grame.
Acidul alfa-linoleic este un nutrient important și pentru a evita carența acestuia în organism se recomandă ca între 0,6% și 2% din caloriile consumate zilnic să provină din acizii grași omega 3. Potrivit investigației, și acizii grași omega 3 EPA si DHA (acidul eicosapentaenoic si acidul docosahexaenoic), care se găsesc în unele specii de pește, protejează împotriva bolilor cardiovasculare.
Potrivit cercetătoarei americane Kris-Etherton, care a condus studiul, uleiul de măsline, prezent masiv în alimentația mediteraneană, este foarte sănătos, dar nu este o sursă importantă de acid alfa-linoleic
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…