Sari la conținut

Ce efect are Remdesivir în cazul pacienților cu Covid. Ultimele date ale cercetătorilor italieni

Din cuprinsul articolului

Remdesivir. Un studiu de prognoză realizat de mai mulți cercetători din Italia preconizează că utilizarea Remdesivir în cazul pacienților internați cu diagnostic de COVID-19 poate reduce atât povara economică a bolii, cât mai ales rata mortalității. Conform acestuia, utilizarea Remdesivir în contextul unui val pandemic de 20 de săptămâni poate ajuta la evitarea a 17.150 de spitalizări și a 6.923 de decese.

De asemenea, aceasta ar ajuta și la reducerea poverii economice a bolii, în contextul în care ar genera economii în valoare de 431 milioane EUR.

Remdesivir, efecte

Studiul, publicat în jurnalul medical ”About Science”, are scopul de a evalua impactul terapiei cu remdesivir asupra costurilor asistenței medicale cât și asupra capacității de terapie intensivă, în actualul context pandemic provocat de infecția cu noul coronavirus. El a fost realizat de către cercetori de la Centrul Național de Evaluarea Tehnologiilor Medicale (Institutul Național de Sănătate Superioară, Roma), cât și din cadrul unor universități precum Universitatea Internațională pentru Științe Medicale (Roma), Facultatea de Economie, Universitatea „Niccolo Cussano”, Departamentul de Administrare a Afacerilor (Universitatea John Cabot) și Facultatea de Economie, Universitatea NCI.

Pentru estimarea eficacității utilizării remdesivir în reducerea numărului de internări și a mortalității în cazul pacienților diagnosticați cu COVID 19 ce necesită terapie cu oxigen la nivel redus, cercetarea a luat în calcul concluziile studiului de tip randomizat, controlat, dublu-orb realizat de Beigel et al , finanțat de Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase ce a evidențiat impactul pozitiv al terapiei cu remdesivir în scurtatea timpului până la recuperare, la adulții spitalizați cu Covid-19 cât și reduceri în rata mortalității.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel