Sărbătorile aduc bucurie în sufletul tuturor oamenilor. Ornatul casei, împodobitul bradului, cadourile sub brad, o adevărată sursă de bucurie. Ce faci însă dacă cei mic are multă energie și vrea să umble peste tot? Cum îl ferești de posibilele pericole din casă? Cu ajutorul unor reguli.
Trebuie să ai grijă de copil și să fii mereu cu ochii pe el, deoarece acesta cotrobăie peste tot și este posibil să fie expus la diverse pericole la care nici nu te-ai fi gândit înainte să ai copilul.
Iată la ce trebuie să fii foarte atentă:
Bradul de Crăciun:
Beculețele cu siguranță îl vor atrage asemenea unui magnet. Dacă nu este corect supravegheat este posibil fie să dărâme bradul care să-l lovească, fie să se electrocuteze de la instalația electrică. De aceea, nu trebuie lăsat nicio clipă singur în preajma bradului mai ales dacă becurile sunt aprinse, iar când le stingi, scoate instalația din priză. Și nu lăsa sub nicio formă fire electrice întinse prin casă. Dacă din nefericire a luat un beculeț din cele de rezervă și l-a înghițit, trebuie să suni urgent la 112 sau să fugi cu el la spital.
Globulețele:
Copilul va fi fascinat de ele. De aceea, poate că nu ar strica să cumperi numai globulețe care nu se sparg, deci nu din sticlă. De asemenea, alege din magazine globuri mari, cât mai mari, cele mici fiind un adevărat pericol pentru copilul mic care are tendința de a băga orice obiect în guriță. Dacă vei menține globurile de sticlă riști ca cel mic să se taie în ele. Dacă însă s-a întâmplat și s-a tăiat într-un ciob, trebuie să iei o fașă sterilă pe care să o menții la locul tăieturii pentru a opri sângerarea. Apoi spală rana bine și aplică-i un pansament steril. În cazurile grave în care bucățelele de sticlă au intrat în piele trebuie să fugi la spital.
Lumânările:
Sunt minute ca elemente de decor, dar extrem de periculoase atunci când ai un mic năzdrăvan în casă. Dacă totuși vrei neapărat să decorezi masa de Crăciun cu lumânări ai grijă ca acestea să fie foarte bine fixate în suportul lor. Și nu lăsa copilul singur în încăperea unde tu ai lumânări pe masă. Dacă s-a ars din pricina lumânării trebuie să mergi la medic cu el. Atenție! Și sub nicio formă nu trebuie să ii dai cu cremă sau geluri la locul unde este arsura, fiindcă riști o infecție.
Nu utiliza nuci și alune în compoziția dulciurilor de casă:
Unii copii pot să fie alergici, mai mult până la vârsta de 3 ani nu are voie alune. De aceea, ca măsură de prevenție nu pune în compoziția prăjiturilor pe care le faci în casă aceste ingrediente. De asemenea, cu nuca un copil mic se poate îneca. Ce faci dacă totuși s-a înecat: aplică-i cu putere între umeri, cu partea laterală a palmei, cinci lovituri ușoare. Ai grijă să aibă capul în jos, ulterior îi poți deschide gura ca să verifici dacă mai are resturi de nuci în guriță. Dacă situația este gravă, sună obligatoriu la 112. Totuși, pentru liniștea ta, atunci când mergi la medicul pediatru, roagă-l să te învețe câteva lucruri esențiale despre acordarea primului ajutor, până la sosirea salvării. Sunt esențiale!
Alege jucării sigure:
Ai grijă ca Moș Crăciun să-i aducă copilului jucării adaptate vârstei, care să fie o sursă de siguranță pentru cel mic. Poate că ar trebui să-l ajuți pe Moșul să citească corect eticheta produselor. Alege materiale hipoalergene și ai grijă ca jucăria să nu aibă componente mici, mici pe care copilul să le înghită.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…