Categories: Stil de viaţă

Reguli pentru detoxifierea ficatului într-o singură zi

Detoxifierea ficatului se poate face incluzând în dieta zilnică produse sănătoase și eliminând alimentele prăjite și semipreparatele.

Printre produsele care ne pot ajuta la detoxifierea hepatică se numără grapefruitul, morcovul, sfecla, ceaiul verde, merele, uleiul vegetal presat la rece, lămâia și varza. Grapefruitul, de exemplu, contribuie la detoxifierea ficatului datorită vitaminei C și a antioxidanților.

Morcovul și sfecla, de asemenea, sunt un depozit real de flavonoide vegetale și beta-caroten, elemente care pot stimula îmbunătățirea funcției hepatice.

Ceaiul verde este, la rândul său, extrem de util pentru sănătatea ficatului, deoarece conține catechine (un antioxidant puternic).

Un alt aliment care curăță ficatul este mărul, care ameliorează funcțile hepatice.

Uleiul vegetal presat la rece, cum ar fi cel de măsline, de cânepă sau de in conține grăsimi sănătoase care absorb toxinele.

Lămâia poate contribui la sănătatea ficatului dacă în fiecare dimineață bem un pahar de suc proaspăt, funcțiile hepatice devenind astfel mult mai active încă de la prima oră.

În ceea ce privește varza, aceasta este un aliat puternic al ficatului și se recomandă să fie consumată atât proaspătă, cât și fiartă sau murată.

Specialiștii ucraineni recomandă respectarea a trei condiții pentru detoxifierea organismului, regaula de bază fiind ca, timp de 24 de ore, să bem doar sucuri proaspete de fructe și să nu mâncăm nimic.

Cele trei condiții sunt următoarele:

  • trebuie să ne preparăm sucurile din fructele și legumele care ne plac cel mai mult;
  • detoxifierea trebuie să înceapă la prânz și să se încheie abia a doua zi, tot la prânz;
  • trebuie să alegem pentru detoxifiere ziua cea mai puțin solicitantă.

Specialiștii susțin că este ideal ca procesul de curățare a organismului să aibă loc acasă și să nu fie întrerupt de activității fizice. În ceea ce privește alegerea fructelor pentru prepararea sucurilor, totul depinde de preferințele fiecăruia, însă sunt recomandate merele, morcovii și citricele.

De asemenea, cantitatea de suc consumată nu este deloc importantă. Pentru un efect mai puternic de ardere a grăsimilor, sucul poate fi condimentat cu puțin ghimbir proaspăt. O atenție aparte trebuie să acordăm sucului de sfeclă, deoarece poate provoca o scădere bruscă a presiunii, diaree sau chiar amețeli. Înainte de a începe o cură de detoxifiere de o zi, este recomandat să consultăm medicul de familie sau un nutriționist.

Recent Posts

Nu mai arunca cojile de măr! Ajută cel mai solicitat mușchi din corp

Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…

18 minute ago

Nu puneți recipiente de plastic în cuptorul cu microunde: Te poți îmbolnăvi grav

Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…

48 de minute ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate pentru întreg GLOBUL

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…

o oră ago

Aceste zodii intră în cea mai puternică perioadă a vieții lor în 2025

Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…

2 ore ago

Spitalul de Recuperare Medicală `Sfântul Sava` – premiat de Capital Top 100 Performeri în Sănătate

La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…

2 ore ago

Simptome ale demenței care apar în viața de zi cu zi. Mulți le ignoră până e prea târziu

Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…

2 ore ago

Citeste si: