Categories: Expertul zilei

Reguli pentru a preveni CANCERUL. Prof. dr. Pavel Chirilă: „Stresul poate determina apariția cancerului în 12 luni!”

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Reguli pentru a preveni CANCERUL. 7. Învață să te relaxezi! Stresul poate determina apariția cancerului!

Prof. Pavel Chirilă spune că stresul poate determina apariția cancerului, dacă înde­plinește patru condiții:

„Condiția numãrul 1 este sã fie un stres foarte mare în viața psihică a bolnavului. A doua condiție este să fie un stres care îl ia prin surprindere. A treia condiție este să nu aibă pe cine să se sprijine și, cea de-a patra condiție este să realizeze că nu are soluții sã iasă din acest stres. Dacă se îndeplinesc toate aceste condiții, există riscul de a apărea un cancer în următoarele 12 luni”, a explicat profesorul Pavel Chirilă.

8. Evită terapiile hormonale!

Abuzul de hormoni în tratamente şi nu numai în tratamente creşte riscul de cancer în sfera genitală a femeilor de două ori şi jumătate. Statisticile arată că, în ultimii 20 de ani s-au consumat în lume peste 20.000 de tone de pilule contraceptive. Şi steriletul este o altă sursă oncogenă, pentru că eliberează hormoni. Fertilizarea in vitro, este un alt mod în care în corp sunt introduse cantităţi imense de hormoni pentru a se prinde sarcina.

Reguli pentru a preveni CANCERUL. 9. Nu consuma organismele modificate genetic

Pavel Chirilă a atras atenţia că viteza cu care se înmulţeşte acest flagel mondial, cancerul, este uluitoare. În plus, omul nu face decât să îl accelereze şi mai mult prin stilul de viaţă. În urmă cu 40 de ani, incidenţa cancerului era pe locul 10 în patologia generală.În prezent, mortalitatea prin cancer a ajuns pe locul II, după bolile de inimă şi se prevede că în zece ani va ajunge pe primul loc.

Ultima mare fantezie a omului sunt organismele modificate genetic. Este o luptă crâncenă la ora actuală pentru a introduce în toate ţările din lume organisme modificate genetic. A fost o dispută anul trecut în Europa, iar cultivarea pe pământ European nu este permisă. Doar în România vedem pe marginea drumului culturi cu pancarte (vreo 500.000 de ha de pământ) şi… spunem că sunt pentru cercetare.

10. Atenție la parabenii din antiperspirante!

Parabenii din antiperspirante blochează transpiraţia toxică care se întoarce în organism şi favorizează instalarea unei tumori.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cine este prof. Pavel Chirilă

Prof. dr. Pavel Chirilă, directorulul Centrului Medical „Naturalia“ și preşedintele Asociaţiei Române a Medicilor Fitoterapeuţi, este doctor în ştiinţe medicale, medic primar medicină internă, prodecan al Facultăţii de Teologie din Craiova, profesor universitar de Bioetică Creştină, având supraspecializare în fitoterapie şi homeopatie.

Prin activitatea sa, profesorul Pavel Chirilă, și-a propus să promoveze statutul medicului fitoterapeut în contextul actual al practicii medicale din România.

Este preşedintele Asociaţiei Române a Medicilor Fitoterapeuți (ARMF), medic naturist şi autor al mai multor lucrări în domeniu. Pe lângă Centrul Medical Naturalia a reuşit să construiască, cu sprijinul Comisiei Europene şi al unor fundaţii de caritate, aşezământul de tratare a bolnavilor de cancer şi leucemie în fază terminală, Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfânta Irina”.

Page: 1 2

Recent Posts

Meteorologii ANM ne dau vești surprinzătoare cu această prognoză. Uite cum va fi vremea miercuri, 20 noiembrie, în România

Meteorologii ANM ne dau vești surprinzătoare cu această prognoză. Miercuri va fi soare. În Capitală, temperaturile…

2 ore ago

Buzunarele acestor zodii vor fi pline de bani în noul an

Buzunarele acestor zodii vor fi pline de bani în noul an! Anul 2025 promite să devină…

3 ore ago

Controale ANSVSA: Inspectorii sanitari își intensifică verificările înainte de sărbători

Controale ANSVSA: Inspectorii sanitari intensifică acţiunile de control în magazine, târguri și piețe înainte de…

3 ore ago

Metode contraceptive folosite de femei la începutul secolului 20. Unele dintre ele mai sunt folosite și acum

La începutul secolului 20, metodele contraceptive erau diverse și adesea rudimentare comparativ cu cele moderne.…

3 ore ago

Concert caritabil „Neînvinșii”: celebrarea curajului, cu ocazia Zilei Mondiale a Persoanelor cu Dizabilități, la Ateneul Român

Concert caritabil „Neînvinșii”, ediția a doua. Neînvinșii sunt cei pentru care imposibilul nu există. Ei…

4 ore ago

Lumea medicală, în doliu! A murit unul dintre cei mai iubiți medici din România

Lumea medicală, în doliu! Dr. Doina Mihăilă, cea care a condus Federația Patronatelor Medicilor de…

4 ore ago

Citeste si: