Sari la conținut

Reguli pentru a preveni CANCERUL. Prof. dr. Pavel Chirilă: „Stresul poate determina apariția cancerului în 12 luni!”

cancer
Sursă foto: PDPics/Pixabay
Relatia cauza-efect a stresului si cancerului
stres
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Reguli pentru a preveni CANCERUL. 7. Învață să te relaxezi! Stresul poate determina apariția cancerului!

Prof. Pavel Chirilă spune că stresul poate determina apariția cancerului, dacă înde­plinește patru condiții:

„Condiția numãrul 1 este sã fie un stres foarte mare în viața psihică a bolnavului. A doua condiție este să fie un stres care îl ia prin surprindere. A treia condiție este să nu aibă pe cine să se sprijine și, cea de-a patra condiție este să realizeze că nu are soluții sã iasă din acest stres. Dacă se îndeplinesc toate aceste condiții, există riscul de a apărea un cancer în următoarele 12 luni”, a explicat profesorul Pavel Chirilă.

8. Evită terapiile hormonale!

Abuzul de hormoni în tratamente şi nu numai în tratamente creşte riscul de cancer în sfera genitală a femeilor de două ori şi jumătate. Statisticile arată că, în ultimii 20 de ani s-au consumat în lume peste 20.000 de tone de pilule contraceptive. Şi steriletul este o altă sursă oncogenă, pentru că eliberează hormoni. Fertilizarea in vitro, este un alt mod în care în corp sunt introduse cantităţi imense de hormoni pentru a se prinde sarcina.

Reguli pentru a preveni CANCERUL. 9. Nu consuma organismele modificate genetic

Pavel Chirilă a atras atenţia că viteza cu care se înmulţeşte acest flagel mondial, cancerul, este uluitoare. În plus, omul nu face decât să îl accelereze şi mai mult prin stilul de viaţă. În urmă cu 40 de ani, incidenţa cancerului era pe locul 10 în patologia generală.În prezent, mortalitatea prin cancer a ajuns pe locul II, după bolile de inimă şi se prevede că în zece ani va ajunge pe primul loc.

Ultima mare fantezie a omului sunt organismele modificate genetic. Este o luptă crâncenă la ora actuală pentru a introduce în toate ţările din lume organisme modificate genetic. A fost o dispută anul trecut în Europa, iar cultivarea pe pământ European nu este permisă. Doar în România vedem pe marginea drumului culturi cu pancarte (vreo 500.000 de ha de pământ) şi… spunem că sunt pentru cercetare.

10. Atenție la parabenii din antiperspirante!

Parabenii din antiperspirante blochează transpiraţia toxică care se întoarce în organism şi favorizează instalarea unei tumori.

Pavel Chirila
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cine este prof. Pavel Chirilă

Prof. dr. Pavel Chirilă, directorulul Centrului Medical „Naturalia“ și preşedintele Asociaţiei Române a Medicilor Fitoterapeuţi, este doctor în ştiinţe medicale, medic primar medicină internă, prodecan al Facultăţii de Teologie din Craiova, profesor universitar de Bioetică Creştină, având supraspecializare în fitoterapie şi homeopatie.

Prin activitatea sa, profesorul Pavel Chirilă, și-a propus să promoveze statutul medicului fitoterapeut în contextul actual al practicii medicale din România.

Este preşedintele Asociaţiei Române a Medicilor Fitoterapeuți (ARMF), medic naturist şi autor al mai multor lucrări în domeniu. Pe lângă Centrul Medical Naturalia a reuşit să construiască, cu sprijinul Comisiei Europene şi al unor fundaţii de caritate, aşezământul de tratare a bolnavilor de cancer şi leucemie în fază terminală, Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfânta Irina”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel