Sari la conținut

Reguli pentru a preveni CANCERUL. Prof. dr. Pavel Chirilă: „Stresul poate determina apariția cancerului în 12 luni!”

cancer
Sursă foto: PDPics/Pixabay
Relatia cauza-efect a stresului si cancerului

Reguli pentru a preveni CANCERUL. Conform prof. Pavel Chirilă, toate statisticile mondiale apreciază că circa o treime din bolnavii de cancer fac această boală din cauza unui stil de viaţă şi a unei alimentaţii greşite.

În stilul de viaţă, domeniul cel mai important îl reprezentă alimentaţia.

Profesorul Chirilă a prezentat 10 reguli de aur pentru a preveni cancerul, în cartea sa, „Prevenirea cancerului”.

Reguli pentru a preveni CANCERUL. 1. Nu fuma!

Fumatul este cancerigen prin mai mulţi factori. Printre ei, nicotina, aditivii chimici numiţi sosuri în industria tutunului (în număr de peste 600 care definesc anumite branduri de ţigări) care sunt arşi la 800 de grade celcius şi ingeraţi în ţigări dezvoltă factorii cancerigeni. De asemenea, poloniul radioactiv, pe care tutunul îl absoarbe din sol.

cancer
Sursă foto: Shutterstock

2. Nu consuma zahăr alb rafinat!

Zahărul alb este al doilea factor oncogen ca frecvenţă în cazurile de cancer. A apărut în 1833 ca un produs de izolare, de rafinare şi impactul metabolic asupra organismului uman a fost enorm pentru că, mii şi mii de ani, fiinţa umană a consumat doar glucide complexe din natură. Adică singurele surse de glucide au fost mierea şi fructele.

Zahărul este un produs izolat şi scos din contextul natural şi din complexul poliglucidic, fapt pentru care organismul se luptă foarte greu cu acest dizaharid, cu acest carbohidrat zaharat. În organismul uman, zahărul crează un dismicrobism intestinal (…), distruge flora microbiană care este bună pentru organism.

Al doilea efect este stimularea insulinei care, la rândul ei, stimulează factor de creştere celulară, o substanţă cancerigenă ce induce mitoze.

În al treilea rând, zahărul creşte nivelul de estogeni în sângele femeii şi o cantitate crescută de estrogeni favorizează instalarea unui cancer în zona genitală la femei. Pe acelaşi principiu ca şi ţigara, îţi trebuie 20-30 de ani să observi consecinţele nefaste ale consumului de zahăr alb.

Reguli pentru a preveni CANCERUL. 3. Consumă făină albă cât mai rar!

A doua mare catastofă alimentară, care conţine într-un procent foarte mare amidon (cu efecte similare ca şi consumul de zahăr alb) este făina albă.

4. Evită mezelurile care conțin săruri nitrice!

Sărurile nitrice care se folosesc pentru stimularea creşterii plantelor, fructelor şi seminţelor, având nucleul nitro, stimulează atât talia plantelor, cât şi greutatea fructelor, a rodului şi a seminţelor.

Celula canceroasă aşa se şi defineşte, ca o creştere anarhică a celulelor unui organ. La ora actuală, există două surse periculoase de săruri nitrice în alimentaţia omului. Cea din pământ, în Europa turnându-se circa 300.000.000 de tone de azotat în pământ, care este în parte fie preluat de plante, fie transportat de apele subteran şi plimbat prin toată Europa şi o parte rămâne în sol.

A doua sursă periculoasă este cantitatea de circa 300 de mg de săruri nitrice pe care o găsim în kilogramul de mezeluri. 60% este carne şi restul sunt săruri nitrice. După 10-20 de ani se atinge pragul în care un cancer se poate declanșa.

5. Evită fructele și legumele stropite cu insecticide!

Azotaţii, nitraţii şi nitriţii, folosiţi ca stimulenţi pentru plante, au efecte atât asupra plantelor, cât şi a omului. La plante le-a scăzut drastic imunitatea, capacitatea lor de a se apăra de dăunători. Aşa au apărut peste 1000 de formule de insecticide. Acestea sunt remanente şi rămân în plantă sau fruct şi omul le consumă.

6. E-urile și aditivii alimentari sunt cancerigeni

Aceste substanţe sunt adăugate în hrană numai şi numai din motive organoleptice, pentru o culoare mai frumoasă sau un un gust mai bun. Cert este că, dacă mergeţi în magazinele din România şi cumpăraţi o băutură din aceea… aşa neagră, dulce…o să vedeţi că este conservată cu Benzoat de Sodiu.

Dacă mergeţi în Viena, Paris, Berlin acelaşi produs este conservat cu Sorbat de Potasiu. Benzoatul de Sodiu este o substanţă care este pusă pe lista neagă în toată Europa şi America. Trebuie să ne dea de gândit de ce corpul românesc poate să consume benzoat de sodiu şi cel american nu.

(Continuare în pagina URMĂTOARE)

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel