Din cuprinsul articolului
Creierul este cel mai complex organ al corpului nostru. Acesta este responsabil pentru toate funcțiile organismului și, dacă acesta nu funcționează corect, corpul își pierde echilibrul.
Astfel, pentru a evita dezechilibrele și bolile care se pot dezvolta trebuie să știm cum ne îngrijim creierul.
Deși este singurul organ despre care nu știm atât de multe, știm că sunt anumite acțiuni și alimente care îi plac și îl ajută să funcționeze în mod corespunzător.
De asemenea, creierului îi place ordinea, rutina. Prof. Dr. Vlad Ciurea devăluie, în cadrul podcastului ”Fain și Simplu”, produs de Mihai Morar, care este cea mai bună rutină pentru a menține creierul în formă.
„Noi, ca și creier, avem două elemente clare, doi poli de activitate.
Este ritmul circadian al corpului, între ora 10 și 12 este activitatea maximă, cerebrală, și între 4 și 6 după amiaza este la fel.
Deci noi trebuie să funcționăm între acești parametri. Nu spun că nu este bine să dormi după-amiază, mai bine să picotești, pentru că între 4 și 6 după-amiaza ai un vârf, și atunci trebuie să produci, ca să ții creierul în funcție și deștept.
După care este regula lui 8, germanii au spus-o. 8 ore lucrezi, 8 ore administrație, 8 ore te odihnești. Începi să reduci motoarele, nu să mănânci mult, nu spun că un pahar de vin strică, nu strică, dar depinde cât și cum și în ce condiții, relaxante și dacă se poate, după igiena de seară, cât mai repede odihnă și lucruri care ne plac.
Spre seară, ceea ce îți place, o muzică bună, o discuție bună, o carte bună, cât mai puține știri nefaste care să meargă direct spre creier. Și mergem înainte. Și toate lucrurile decurg lin, foarte lin și au și un rezultat foarte bun. Optimismul contează enorm!”, a dezvăluit Prof. Dr. Vlad Ciurea, în cadrul podcastului.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…