Categories: Stil de viaţă

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult este indicat să slăbești într-o săptămână

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult este indicat să slăbești într-o săptămână, dacă vrei rezultate de durată.

Pentru a înțelege mai bine cum funcționează organismul uman atunci când dorim să scăpăm de kilogramele în plus, un medic endocrin a explicat ce coordonează senzația de foame și care este regula de aur a dietelor de slăbit.

Potrivit medicului, există o rețea uriașă de informații între creier și restul organelor coordonează senzația de foame. Peste 20 de hormoni participă la reglarea ei.

Așadar, tratamentul obezității nu ar fi eficient fără controlul senzației de foame. Contează să consumăm calorii, limitat, într-o zi. Dar contează să nu apară foamea non-stop.
Tabloul de comandă care se găsește în creier se numește hipotalamus, centrul foamei și centrii satietății, unde vin informații de la peste 20 de hormoni produși în tubul digestiv și în grăsime.

Vezi care este regula de aur a dietelor

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Extrem de puțină hrană, așa cum ne spun dietele – înseamnă că hipotamusul intră într-un sistem de avarie. Creierul vrea să supraviețuiască și nu ne lasă să pierdem kilograme. Din această cauză, a apărut regula de aur a dietelor. Ne explică medicul primar endocrinolog Antonela Burlacu, potrivit Pro TV.

Medic primar endocrinolog: E recomandat de slăbit 500 de grame pe săptămână

„Cu cât slăbesc mai multe kilograme, într-o perioadă scurtă, cu atât acele kilograme revin mai repede, de aceea e recomandat de slăbit 500 de grame pe săptămână”, explică dr. Antonela Burlacu medic primar endocrinolog.

De ce mâncăm mai mult?

Odată ce apar kilogramele în plus, se întâmplă un fenomen ciudat. Foamea crește. Sațietatea apare târziu. Impulsurile nervoase care vin de la nervii digestivi și informațiile de la hormoni ajung la centrul foamei din creier, și să mâncăm și mai mult.

Hormonul GLP 1

Hormonul GLP 1, secretat în intestin, este cel care îi spune creierului să se oprească. O copie a acestui hormon a fost integrat în medicamente. Se folosesc în diabet și obezitate.

Page: 1 2

Recent Posts

Imagini virale cu lilieci care zboară în saloanele copiilor internați la Spitalul Oltenița. Reacția conducerii

Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…

7 minute ago

Sărbătoare 5 noiembrie: Doi mari sfinți în calendarul ortodox sunt sărbătoriți – ocrotitori ai căsniciei. Rugăciunea care rezolvă neînțelegerile în familie

Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…

26 de minute ago

Un simplu test de un minut ar putea prezice dacă ești în pericol să mori în următorii 10 ani

În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…

47 de minute ago

O masă caldă în centrele E.G.A.L. pentru copiii din zone defavorizate

O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…

o oră ago

Profesorul Vlad Ciurea: Acesta este secretul unei vieți bune

Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…

2 ore ago

Am scăpat de sindromul colonului iritabil cu aceste două modificări ale regimului alimentar

De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…

2 ore ago

Citeste si: