Sari la conținut

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult este indicat să slăbești într-o săptămână

Pierdere in greutate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
lregula de aur în slăbire

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult este indicat să slăbești într-o săptămână, dacă vrei rezultate de durată.

Pentru a înțelege mai bine cum funcționează organismul uman atunci când dorim să scăpăm de kilogramele în plus, un medic endocrin a explicat ce coordonează senzația de foame și care este regula de aur a dietelor de slăbit.

Potrivit medicului, există o rețea uriașă de informații între creier și restul organelor coordonează senzația de foame. Peste 20 de hormoni participă la reglarea ei.

Așadar, tratamentul obezității nu ar fi eficient fără controlul senzației de foame. Contează să consumăm calorii, limitat, într-o zi. Dar contează să nu apară foamea non-stop.
Tabloul de comandă care se găsește în creier se numește hipotalamus, centrul foamei și centrii satietății, unde vin informații de la peste 20 de hormoni produși în tubul digestiv și în grăsime.

Vezi care este regula de aur a dietelor

slabire
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Extrem de puțină hrană, așa cum ne spun dietele – înseamnă că hipotamusul intră într-un sistem de avarie. Creierul vrea să supraviețuiască și nu ne lasă să pierdem kilograme. Din această cauză, a apărut regula de aur a dietelor. Ne explică medicul primar endocrinolog Antonela Burlacu, potrivit Pro TV.

Medic primar endocrinolog: E recomandat de slăbit 500 de grame pe săptămână

„Cu cât slăbesc mai multe kilograme, într-o perioadă scurtă, cu atât acele kilograme revin mai repede, de aceea e recomandat de slăbit 500 de grame pe săptămână”, explică dr. Antonela Burlacu medic primar endocrinolog.

De ce mâncăm mai mult?

Odată ce apar kilogramele în plus, se întâmplă un fenomen ciudat. Foamea crește. Sațietatea apare târziu. Impulsurile nervoase care vin de la nervii digestivi și informațiile de la hormoni ajung la centrul foamei din creier, și să mâncăm și mai mult.

Hormonul GLP 1

Hormonul GLP 1, secretat în intestin, este cel care îi spune creierului să se oprească. O copie a acestui hormon a fost integrat în medicamente. Se folosesc în diabet și obezitate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel