Categories: Stil de viaţă

Reglementări cu privire la reducerea efectelor nocive ale tutunului – Cum arată viitorul?

Cel de-al șaptelea Summit Privind Reducerea Efectelor Nocive ale Fumatuluia avut loc în perioada 16-17 septembrie 2024. Acest eveniment anual, organizat de asociația internațională SCOHRE, se concentrează pe promovarea unui dialog constructiv privind abordările inovatoare pentru reducerea poverii globale a fumatului.

Cel de-al șaptelea Summit Privind Reducerea Efectelor Nocive ale Fumatului a cuprins discuții privind diverse strategii de reducere a riscurilor cauzate de tutun, precum produsele din tutun încălzit, cu contribuții din partea oamenilor de știință, a factorilor de decizie politică și a profesioniștilor din domeniul sănătății. Summitul evidențiază noile cercetări și dovezi clinice privind reducerea efectelor nocive ale fumatului, cu scopul final de a promova elaborarea de politici și strategii de sănătate publică bazate pe dovezi.

Idei principale dezbătute în cadrul summitului:

  • Există abordări inovatoare pentru a atenua povara globală a fumatului.
  • De asmenea, există inițiative prin care se oferă, în mod gratuit,produse alternative pentru a ajuta fumătorii să treacă la produse mai puțin nocive
  • Dezinformarea cu privire la alternativele fără fum, cum ar fi riscurile exagerate pentru sănătate, împiedică acceptarea și adoptarea de către public.
  • Reglementările stricte asigură siguranța și calitatea produselor alternative.

Doctorul Louise Ross din UK susține că inițiativa guvernului britanic de a le oferi produse gratuite fumătorilor pentru a-i sprijini să opteze pentru soluții mai puțin dăunătoare, precum alternativele fără fum, este o strategie gândită pentru a reduce numărul de fumători. Această inițiativă este sprijinită financiar de guvernul britanic central, iar fondurile sunt alocate autorităților locale pentru implementare. Organizații precum NCSET oferă instruire pentru personalul local, asigurându-se că aceștia știu cum să abordeze persoanele care fumează și să gestioneze rezistența lor la schimbare.

Sursă foto: 7th Summit by SCOHRE

Sprijin pentru grupurile vulnerabile

Programul britanic vizează grupurile vulnerabile, inclusiv persoanele din locuințe sociale, care primesc sprijin pentru probleme legate de consumul de substanțe, sau pe cele cu o state precară a sănătății mintale, printre care rata fumatului este mai ridicată decât în populația generală.

De asemenea, programul se adresează și persoanelor care beneficiază de servicii de gestionare a datoriilor. Persoanele aflate în sărăcie extremă cheltuiesc adesea o parte semnificativă a bugetului lor pe țigări, iar trecerea la produse alternative ar putea elibera resurse pentru alte nevoi esențiale.

Alternativele fără fum sunt mai sigure decât fumatul

Ideea că nicotina este cea mai nocivă substanță din țigări este incorectă. Arderea tutunului, care eliberează substanțe chimice nocive precum gudronul și monoxidul de carbon, este cauza celor mai multe probleme de sănătate legate de fumat, nu nicotina în sine.

Deși produsele fără fum nu sunt lipsite de riscuri, ele sunt mai puțin nocive decât fumatul datorită absenței combustiei. Cu toate acestea, există încă multă dezinformare în rândurile populației, ceea ce subminează accesul acesteia la variantele mai puțin dăunătoare decât continuarea fumatului.

Reglementări stricte care asigură siguranța și calitatea

Produsele fără fum sunt supuse unor reglementări stricte în multe țări, lucru care le asigură siguranța și calitatea. Specialiștii subliniază că trecerea de la fumat la produsele fără fum trebuie abordată cu răbdare.

 

Articol susţinut de Philip Morris România

Recent Posts

O nouă modificare la recalculare a pensiilor. Categoriile de pensionari care pot primi mai mulți bani

Recalcularea pensiilor ar putea suferi modificări importante, având în vedere o nouă propunere legislativă care…

15 minute ago

Cele mai frumoase persoane se nasc în această zodie, potrivit studiilor

Cea mai frumoasă zodie. Se pare că anumite trăsături ale frumuseții sunt influențate și de…

45 de minute ago

Top cinci motive să vizitezi dermatologul toamna

Toamna e momentul perfect pentru tratamente laser – de la ștergerea tatuajelor și cicatricilor post-acneice,…

o oră ago

O nouă majorare a pensiilor, programată pentru 1 octombrie pentru unii seniori

O nouă majorare a pensiilor, programată pentru 1 octombrie, aduce vești pozitive pentru mulți dintre…

2 ore ago

Primul semn prevestitor al bolii Alzheimer. Apare înaintea problemelor de memorie

Primul semn prevestitor al bolii Alzheimer. Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea…

2 ore ago

Pensionari, angajați pe sume uriașe la această companie

Pensionari, angajați pe sume uriașe la SC Citadin SA, o companie subordonată Primăriei Iași. Trei…

3 ore ago

Citeste si: