Din cuprinsul articolului
Regina plantelor vindecătoare. Dr. Ovidiu Bojor. Tratează bolile respiratorii.
Mucilagiile din nalbă aduc beneficii în caz de afecțiuni ale aparatului respirator, cum sunt faringitele, laringitele, traheitele și bronșitele. Efectul pozitiv al nalbei poate fi potențat dacă o combini cu extract de eucalipt. Planta poate fi utilizată și ca laxativ ușor, dar și în inflamații ale mucoaselor gastrointenstinale și ale vezicii urinare.
Pe cale externă, gargara cu nalbă ameliorează simptomele amigdalitelor. De asemena, băile cu plantă ajută în inflamațiile mucoaselor oculare, vaginale și rectal. În plus, are proprietăți benefice în arsuri, zgârieturi, abcese, furunculoză, inflamațiile ale pielii și înțepături de insecte.
Nalba se poate consuma și sub formă de supă, preparată din frunzele plantei, amestecată cu orz. Se lasă orzul la fiert, iar după ce s-a răcit, se adaugă și frunzele de nalbă tocate.Datorită substanţelor pe care le conţine, planta are acţiune emolientă, uşurând expectoraţia. Extern, acţionează benefic ca emolient în iritaţiile mucoaselor bucale, oculare, vaginale şi rectale. Se recomandă în faza a doua a bronşitelor, precum şi în bronşita cronică.
Se clăteşte cavitatea bucală de mai multe ori pe zi. De asemenea, se pot face comprese sterile contra uscăciunii ochilor. Decocotul poate fi util şi în spălăturile vaginale şi rectale. Nu are contraindicaţii.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…