Din cuprinsul articolului
Într-un anunț șocant, Regele Charles a împărtășit că a fost diagnosticat cu cancer în urma unui tratament pentru o mărire benignă a prostatei.
Familia Regală nu a precizat încă forma de cancer, dar va începe un tratament regulat și va amâna îndatoririle publice. Cu toate acestea, el va continua să lucreze la treburile de stat și la documentele oficiale, informează The Independent.
Monarhul a fost diagnosticat cu această boală în timp ce urma un tratament separat pentru o prostată mărită, în ianuarie, la Clinica din Londra.
Exprimându-și recunoștința față de echipa medicală pentru intervenția rapidă, Regele are un sentiment pozitiv în legătură cu tratamentul său și speră să se întoarcă la îndatoririle sale regale, precizează Familia Regală.
Într-o declarație emisă ieri, familia a declarat „Majestatea Sa a ales să împărtășească diagnosticul său pentru a preveni speculațiile și în speranța că poate ajuta la înțelegerea publică pentru toți cei din întreaga lume care sunt afectați de cancer”.
Descoperirea vine după ce a fost spitalizat în același timp în care Kate Middleton se recupera la Clinica din Londra după o operație la abdomen.
Iată o retrospectivă a istoriei problemelor de sănătate din familia regală.
Kate Middleton
În ianuarie, Prințesa de Wales a intrat la Clinica din Londra pentru a fi operată la abdomen pentru o afecțiune nespecificată.
Detaliile exacte ale afecțiunii prințesei nu au fost dezvăluite, dar Palatul a declarat anterior că nu are legătură cu cancerul și că Kate a dorit ca informațiile medicale personale să rămână private.
Sarah Ferguson
Sarah Ferguson, Ducesa de York, a fost diagnosticată cu cancer de piele în ianuarie 2024, la doar câteva luni după ce a primit tratament pentru cancer de sân.
În iulie 2023, femeia de 64 de ani a suferit o mastectomie de opt ore – dar, din păcate, luna trecută, în timpul operației de control, dermatologii, când au îndepărtat mai multe alunițe, au descoperit că una dintre ele era melanom malign.
Ducesa este acum supusă unor teste suplimentare pentru a vedea dacă cancerul s-a răspândit și în alte părți ale corpului, dar se spune că are un moral bun.
Regina Elisabeta a II-a
Mult îndrăgita regină Elisabeta a II-a a murit la 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, după o domnie record de peste 70 de ani.
Regina a fost spitalizată în octombrie 2021, la scurt timp după moartea soțului ei, prințul Philip. Monarhul nu a participat atunci la mai multe apariții publice din cauza sănătății în declin, întrucât ar fi suferit de energie scăzută și slăbiciune.
În februarie 2022, ea a fost testată pozitiv pentru Covid după ce a suferit de simptome ușoare asemănătoare unei răceli, a raportat Palatul la acea vreme.
A fost declarată moartă la 8 septembrie 2022, la ora 15.10, de către Dr. Douglas James Allan Glass. Cauza morții ei a fost considerată a fi vârsta înaintată.
O biografie publicată în anul 2022 a susținut că Regina Elisabeta a II-a s-a luptat cel mai recent cu mielomul, o formă de cancer al sângelui, în lunile care au precedat moartea ei – un diagnostic care, dacă este adevărat, nu a fost făcut public.
O altă biografie, publicată în 2009, a dezvăluit că regina a mai fost tratată pentru cancer de alte două ori: i s-a îndepărtat o tumoare de la colon când avea 66 de ani (descrisă oficial ca operație abdominală pentru a îndepărta o obstrucție parțială) și, în 1984, a suferit o intervenție chirurgicală pentru cancer la sân (atunci, s-a declarat că Elisabeta se află în spital pentru „teste”).
Tăcerea reginei a fost un comportament învățat de la tatăl ei. Regelui George al VI-lea i s-a îndepărtat plămânul în 1951, într-o procedură menită să corecteze „anomaliile structurale”, potrivit oficialilor- de fapt, a fost vorba de un carcinom.
El a murit brusc, cinci luni mai târziu, din cauza trombozei coronariene, dar s-a speculat că de vină ar fi fost complicațiile răspândirii cancerului său.
Prințul Philip
Iubitul soț al reginei a murit la vârsta de 99 de ani în aprilie 2021, cauza morții sale fiind înregistrată oficial ca fiind „bătrânețea”.
Înainte de decesul său, regele fusese externat din spital în urma unui tratament pentru o afecțiune cardiacă preexistentă.
În 2012, el a ratat festivitățile Jubileului de Diamant al reginei din cauza unei infecții la vezica urinară, iar în 2011 a fost transportat cu elicopterul de la Sandringham la spital din cauza unor dureri în piept – atunci a fost tratat pentru o arteră coronariană blocată.
Regalul a fost implicat într-un accident de mașină cu doi ani mai devreme, când un vehicul i-a lovit mașina, însă nu a fost rănit, dar a solicitat îngrijiri medicale din precauție.
Regina Mamă
Regina Elisabeta I, Regina Mamă, a murit la vârsta de 101 ani în 2002, după ce a suferit de ulcere la piciorul stâng și de probleme persistente la șold, care au dus la probleme de mobilitate la bătrânețe.
În 1995, i s-a înlocuit șoldul drept și, trei ani mai târziu, șoldul stâng.
Regele George al VI-lea
La 6 februarie 1952, Regele George al VI-lea a murit în toiul nopții.
Supraviețuise unei operații majore de extirpare a plămânului stâng în septembrie 1951, dar a cedat din cauza unui cheag de sânge doar câteva luni mai târziu.
Acesta a provocat o tromboză coronariană, blocarea arterelor coronare care transportă sângele către inimă, ceea ce a dus la un colaps brusc și la o insuficiență cardiacă fatală.
Moartea sa a fost un șoc pentru public și pentru familia regală, întrucât nici măcar regele nu a fost informat de amploarea bolii sale.
Ulterior s-a aflat că suferea de cancer pulmonar după ce fumase mult toată viața.