REGINA ELISABETA a II-a a scris o scrisoare locuitorilor din Sydney în urmă cu peste 30 de ani pentru a marca restaurarea uneia dintre cele mai istorice clădiri ale orașului, dar nota a stat ascunsă într-un seif timp de 36 de ani, conținutul nefiind niciodată dezvăluit.
O scrisoare scrisă de mână de Regina Elisabeta a II-a, se află într-un seif ascuns într-una dintre clădirile istorice din Australia. Clădirea Queen Victoria (QVB) din Sydney găzduiește nota, care a fost scrisă pentru a marca restaurarea fostei piețe, acum un centru comercial pe cinci niveluri. De când Majestatea Sa a scris scrisoarea, în noiembrie 1986, aceasta s-a așezat într-o cutie de sticlă într-o zonă restrânsă din domul său.
Conținutul său a fost ținut secret, nici măcar personalul personal al monarhului nu este la curent cu ceea ce conține scrisoarea misterioasă. Tot ceea ce se poate vedea sunt instrucțiunile Reginei despre când ar trebui să fie deschisă.
„Salutari. Într-o zi potrivită pentru a fi aleasă de dvs. în anul 2085 d.Hr., vă rugăm să deschideți acest plic și să transmiteți cetățenilor din SYDNEY mesajul meu către ei”, se arată în instrucțiuni. Scrisoarea este adresată „Dreptului și Onorabilului Primar al Sydney-ului, Australia” și este semnată de Regină.
Clădirea QVB a fost deschisă în 1898 și a fost numită în onoarea Jubileului de diamant al Reginei Victoria, care a fost sărbătorit cu un an mai devreme pentru a marca cea de-a 60-a aniversare a monarhului de la aderarea sa.
În prezent, monarhul britanic rămâne șeful statului Australiei, regele Carol al III-lea moștenind rolul după moartea mamei sale.
Regina Elisabeta a dezvoltat o relație foarte personală cu Australia în timpul domniei sale de 70 de ani. Monarhul a făcut vizite regulate în țară, care a văzut-o călătorind prin diferite state pentru a întâlni oameni din toate culturile, categoriile sociale și regiunile.
Majestatea Sa a vizitat țara de 16 ori, prima ei vizită fiind în 1954, la doar doi ani după ce a urcat pe tron.
Ca monarh constituțional, regina nu a fost implicată în afacerile de zi cu zi ale guvernului australian, dar a jucat roluri ceremoniale și simbolice importante, deoarece fiul ei va continua ca rege.
Cu toate acestea, trecerea în neființă a Reginei și urcarea Regelui atrag atenția asupra sentimentului republican care continuă să clocotească la suprafață în Australia.
Un referendum eșuat din 1999 i-a pus pe australieni să voteze pentru menținerea reginei ca șef de stat. Pentru a marca cea de-a 25-a aniversare a Mișcării Republicii Australiane, premierul de atunci Malcolm Turnbull a declarat că Australia este o țară a „elizabetanilor”.
Bărbatul care a condus campania „Da” a cedat într-o cameră plină de oponenții săi, afirmând că acțiunea lor va fi suspendată până la sfârșitul domniei reginei Elisabeta și încoronarea unui nou monarh.
Vorbind în fața mulțimii din Sala Mare a Universității din Sydney în 2016, el a spus: „Marea majoritate a australienilor nu au cunoscut alt șef de stat decât Regina.
Este atât de admirată și respectată, încât puțini dintre noi pot spune – fie că sunt monarhiști sau republicani – că nu suntem elisabetani.”
În 1954, cel puțin un milion de oameni, mai mult de jumătate din populația orașului Sydney, s-au adnat în oraș pentru a-și arunca o privire asupra noii regine și a soțului ei, Prințul Philip, când au sosit pentru începutul turneului lor regal.
Când regina Elisabeta, în vârstă de 27 de ani, a aterizat pe aeroportul din Sydney, a devenit primul monarh care a pus piciorul pe pământul australian.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…