Din cuprinsul articolului
Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr din sânge. Acesta constă într-o alimentație sănătoasă și echilibrată, exerciții fizice regulate și monitorizarea constantă a glicemiei.
Diabeticilor li se recomandă să consume alimente cu un indice glicemic scăzut, bogate în fibre și să evite alimentele procesate, bogate în zaharuri și grăsimi nesănătoase. Este important să se consume alimente în porții mici și regulate, și să se evite mesele bogate în carbohidrați înainte de culcare.
Alimente recomandate diabeticilor
Printre alimentele recomandate diabeticilor se numără și cireșele. Aceste fructe delicioase un indice glicemic scăzut. Aceasta inseamna ca după consumare are loc o creștere lina a zaharului și un raspuns usor la insulina. 100 g de cireșe conțin 50 kcal și 11 g carbohidrați, transmite The Health Site. Fructele imbunatatesc functia pancreasului si sensibilitatea celulelor la insulina.
Acest fruct delicios este contraindicat pacienților cu probleme gastrice.
Cum să mănânci cireșe dacă ai diabet?
Aceste fructe conțin multe vitamine și cu cât sunt mai proaspete, cu atât conțin mai multe vitamine. Dar în timpul depozitării pe termen lung, majoritatea vitaminelor se pierd.
Când fructele proaspete sunt înghețate, vitaminele sunt păstrate. Prin urmare, cireșele proaspete și congelate sunt potrivite pentru diabet, dar nu și dulcețurile sau compoturile, la care se adaugă de obicei zahăr. Daca tot nu poti renunta la dulceata de cirese, pregateste-o cu un indulcitor (eritritol).
Câte cireșe pot mânca diabeticii?
Ca toate celelalte fructe, cireșele trebuie consumate în prima jumătate a zilei. Un pahar de cireșe (200 g) la micul dejun sau la prânz este cea mai bună opțiune.