Categories: Stil de viaţă

Regele toamnei conține o multitudine de VITAMINE. Uite cum să faci un desert delicios și ușor de preparat

Regele toamnei conține o multitudine de VITAMINE. Uite cum să faci un desert delicios și ușor de preparat

Numit și regele toamnei, dovleacul este o legumă versatilă și delicioasă, adesea asociată cu sezonul toamnei, dar beneficiile sale nutriționale și culinare sunt disponibile pe tot parcursul anului.

Iată câteva dintre avantajele consumului de dovleac:

  • Bogat în nutrienți: Dovleacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale.
  • Conține vitaminele A, C, E și K, care sunt esențiale pentru sănătatea ochilor, a pielii și a sistemului imunitar.
  • De asemenea, este bogat în minerale precum potasiu, care ajută la menținerea tensiunii arteriale sănătoase.
  • Sursă de antioxidanți:Dovleacul este plin de antioxidanți, în special beta-caroten, care îi oferă acea culoare portocalie vibrantă.
  • Antioxidanții ajută la combaterea stresului oxidativ și la reducerea inflamațiilor în organism, protejând astfel celulele de daunele cauzate de radicalii liberi.
  • Ajută la sănătatea digestivă: Dovleacul este bogat în fibre, ceea ce îl face un aliment ideal pentru susținerea sănătății digestive.
  • Consumul de dovleac poate ajuta la prevenirea constipației și poate promova o digestie sănătoasă.

Cum să faci plăcintă de dovleac

Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Ingrediente pentru plăcinta de dovleac
Pentru a pregăti plăcinta de dovleac ai nevoie de câteva ingrediente, majoritatea fiind pentru a da o aromă aparte dovleacului:

Sursă foto: EVZ
  • 1 dovleac mic (aproximativ 2-3 kg);
  • 2 ouă mari;
  • 1 cană de zahăr granulat;
  • 1 lingură de scorțișoară măcinată;
  • 1/2 linguriță de nucșoară măcinată;
  • 1/2 linguriță de ghimbir măcinat;
  • 1/2 linguriță de sare;
  • 1 cană de lapte;
  • 1 foaie de plăcintă cumpărată sau făcută acasă.

Mod de preparare

Fructul se taie în bucăți mici și se curăță de semințe și coajă. Apoi se bagă la cuptor la o temperatură de 150 de grade timp de aproximativ 40 de minute, până când se moaie. Dovleacul poate fi și fiert în apă, însă va fi mai apos decât cel pregătit la cuptor.

Dovleacul gătit se lasă la răcit și apoi se pisează pentru a obține o pastă ca un fel de piure.

Într-un castron mai mare bateți ouăle și apoi adăugați zahărul, scorțișoara, nucșoare, ghimbirul și sarea. Amestecați toate ingredientele până se omogenizează, apoi adăugați dovleacul peste ele. În acest amestec punem treptat laptele cald, amestecând continuu.

Plăcinta de dovleac se poate face cu mai multe tipuri de aluat

Cel mai rapid mod de a face plăcintă cu dovleac este rețeta cu foi cumpărate din comerț. Această foaie se așează pe tavă și se toană compoziția de dovleac peste ea. Se lasă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 45 de minute. Când este gata, umplutura trebuie să fie stabilă și să nu se lipească de scobitoare.

 

Recent Posts

Meteorologii ANM anunță o schimbare bruscă a vremii. Uite prognoza pentru toată țara

Meteorologii ANM anunță o schimbare bruscă a vremii. Începând din acest weekend, temperaturile vor fi…

16 minute ago

Persoanele trecute de această vârstă nu ar trebui să mănânce slănină

Slănina este un produs foarte sănătos, dar nu toată lumea îl poate consuma, relatează Dr.…

46 de minute ago

Zodii care își schimbă viața până la sfârșitul anului. Au mare noroc la bani și nimic nu le stă în cale

Minerva a arătat ce semne zodiacale își vor schimba viața la final de an. Au…

o oră ago

Biblia a avut dreptate: prima profeție despre sfârșitul lumii a fost îndeplinită. Despre ce este vorba?

Deșertul Sahara este unul dintre cele mai aride și ostile locuri de pe planetă. Cu…

2 ore ago

Horoscop 8 noiembrie. Capricornii să fie atenți la sănătate. Previziuni astrele în funcție de zodia în care te-ai născut

Horoscop 8 noiembrie. Capricornii să fie mai atenți la starea lor de sănătate. Vărsător, dragostea…

2 ore ago

Un medic dezvăluie ROLUL grăsimii în alimentație, iarna: Nu ne ferim de grăsime, fără nu ne e bine

ROLUL grăsimii în alimentație. Dr. Mihaela Bilic, medic primar în specialitatea diabet și nutriție, explică…

3 ore ago

Citeste si: