Din cuprinsul articolului
Regele toamnei conține o multitudine de VITAMINE. Uite cum să faci un desert delicios și ușor de preparat
Numit și regele toamnei, dovleacul este o legumă versatilă și delicioasă, adesea asociată cu sezonul toamnei, dar beneficiile sale nutriționale și culinare sunt disponibile pe tot parcursul anului.
Iată câteva dintre avantajele consumului de dovleac:
Ingrediente pentru plăcinta de dovleac
Pentru a pregăti plăcinta de dovleac ai nevoie de câteva ingrediente, majoritatea fiind pentru a da o aromă aparte dovleacului:
Fructul se taie în bucăți mici și se curăță de semințe și coajă. Apoi se bagă la cuptor la o temperatură de 150 de grade timp de aproximativ 40 de minute, până când se moaie. Dovleacul poate fi și fiert în apă, însă va fi mai apos decât cel pregătit la cuptor.
Dovleacul gătit se lasă la răcit și apoi se pisează pentru a obține o pastă ca un fel de piure.
Într-un castron mai mare bateți ouăle și apoi adăugați zahărul, scorțișoara, nucșoare, ghimbirul și sarea. Amestecați toate ingredientele până se omogenizează, apoi adăugați dovleacul peste ele. În acest amestec punem treptat laptele cald, amestecând continuu.
Cel mai rapid mod de a face plăcintă cu dovleac este rețeta cu foi cumpărate din comerț. Această foaie se așează pe tavă și se toană compoziția de dovleac peste ea. Se lasă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 45 de minute. Când este gata, umplutura trebuie să fie stabilă și să nu se lipească de scobitoare.
Meteorologii ANM anunță o schimbare bruscă a vremii. Începând din acest weekend, temperaturile vor fi…
Slănina este un produs foarte sănătos, dar nu toată lumea îl poate consuma, relatează Dr.…
Minerva a arătat ce semne zodiacale își vor schimba viața la final de an. Au…
Deșertul Sahara este unul dintre cele mai aride și ostile locuri de pe planetă. Cu…
Horoscop 8 noiembrie. Capricornii să fie mai atenți la starea lor de sănătate. Vărsător, dragostea…
ROLUL grăsimii în alimentație. Dr. Mihaela Bilic, medic primar în specialitatea diabet și nutriție, explică…