Din cuprinsul articolului
Record la Maratonul Vaccinării București: 20.360 persoane vaccinate! Valeriu Gheorghiță: „Oamenii nu se tem de vaccin, ci de înțepătură. Femeile sunt mult mai curajoase”.
Luni, 10 mai, rectorul UMF București, Viorel Jinga, a anunțat într-o conferința de presă că în cadrul maratonului de vaccinare anti-covid din București, au fost vaccinate 20.360 de persoane. Din totalul persoanelor vaccinate, 7.710 au fost vaccinate în cele trei zile la Biblioteca Națională, iar 12.650 la Sala Palatului.
„Ne-am propus să fie cât mai mulţi vaccinaţi, sigur că dacă ar fi fost şi mai puţini, eu spun că era tot un succes”, a declarat Viorel Jinga.
Inițial, organizatorii evenimentului au anunțat că speră să imunizeze 10.000 – 15.000 de persoane.
Se poate! Record la Maratonul Vaccinării București: 20.360 persoane vaccinate!
- 1.349 de medici, rezidenți, asistenți medicali și studenți;
- două locații: Sala Palatului (12.650 persoane vaccinate) și Biblioteca Națională (7.710 persoane vaccinate);
- 50 de fluxuri de vaccinare;
- Vaccin – Comirnaty produs de Pfizer, fiind autorizat pentru toate persoanele cu vârsta de peste 16 ani.
Evenimentul a fost organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), şi al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).
Valeriu Gheorghiță: „Oamenii nu se tem de vaccin, ci de înțepătură. Femeile sunt mult mai curajoase”
De asemenea, Valeriu Gheorghiță, șeful camapaniei de vaccinare anti-covid a declarat, potrivit Antena 3, că urmează să fier organizate alte maratoane, la Cluj, Iași sau Petroșani. De asemenea, un alt maraton va avea loc în București peste trei săptămâni pentru efectuarea rapelului.
„Erau multe persoane care așteptau la coadă înainte să înceapă maratonul și care așteptau să fie vaccinate de mine, și am vaccinat circa 56 de persoane în câteva ore. Am vaccinat o persoană în scaun cu rotile, de o condiție socială precară, și mă bucur că am reușit să o ajut să se vaccineze.
Cea mai mare temere a oamenilor nu este de vaccin, ci de înțepătură. Femeile au fost mult mai curajoase, însă oamenii nu trebuie să își facă griji, nu este o procedură dureroasă. Vestea bună este că vom organiza în continuare aceste maratoane, în 14 -16 mai se vor organiza în Cluj, Iași, Petroșani și alte orașe”, a declarat Valeriu Gheorghiță pentru Antena 3.