Recomandăroi pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare! În această perioadă, inspectorii sanitar-veterinari afirmă că riscul apariţiei toxiinfecţiilor alimentare, din cauza modului în care sunt depozitate alimentele, este mare. De la carnea de miel vândută în locuri insalubre, până la ouăle de Paşte sau carnea de peşte, multe dintre aceste produse ne pot pune sănătatea în pericol dacă nu suntem atenţi când le procurăm.
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor continuă controalele şi în aceste zile pentru a descoperi eventuale nereguli la comercianţi.
Inspectorii sanitar-veterinari din județul Giurgiu desfășoară ample acțiuni de verificare a operatorilor din sectorul alimentar, dar și a celor care comercializează animale. Verificările vor viza îndeosebi transporturile de animale vii și produse din carne, după cum spune Andrei Darie, director DSVSA Giurgiu.
„Persoanele depistate care transportă animale fără documente și fără a fi conform cu legislația sanitar-veterinară în vigoare vor fi sancționate. În funcție de situație, se poate merge până la confiscarea animalelor”, afirmă Andrei Darie.
Inspectorii sanitar-veterinari avertizează consumatorii să fie atenți la cumpărarea oricărui produs alimentar, mai ales a produselor specifice perioadei. Din nou Andrei Darie:
Directorul DSVSA mai spune că oamenii „să fie atenți la funcționarea vitrinelor frigorifice unde sunt expuse produsele, la modul în care sunt etichetate produsele alimentare, identitatea producătorului la data obținerii produsului respectiv”.
În județul Giurgiu, controalele în domeniul sanitar-veterinar vor dura până pe 4 mai, iar scopul acestora este tocmai prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în rândul populației.