Din cuprinsul articolului
Recomandări pentru sărbătoarea Sfânta Maria Mare de la pompieri. În fiecare an, credincioşii ortodocşi şi cei catolici sărbătoresc, în 15 august, Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare.
Sărbătoarea Sfânta Maria Mare reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente ale creştinătăţii, când, potrivit tradiţiei Bisericii, Fecioara Maria a fost înălţată la cer de Fiul său, Mântuitorul Iisus Hristos.
Despre însemnătatea acestei sărbători aflăm de la părintele Cristian Tatu de la Parohia Craiter din Braşov:
”Sărbătoarea are caracter de taină, pentru că suntem invitaţi chiar de Maica Domnului să ne împărtăşim şi noi de ceea ce se întâmplă mâine, adică Mântuitorul Hristos o întâmpină pe Maica Domnului şi îi ridică sufletul la cer. Maica Domnului la sfârşitul postului acestuia, este adevărat, aşa se spune, că a adormit. Noi nu celebrăm moartea, noi celebrăm un lucru de taină, care se numeşte într-adevăr Adormirea Maicii Domnului şi toată învăţătura acestei sărbători noi o descoperim în acea icoană a Adormirii Maicii Domnului, unde prezent lângă trupul Maicii Domnului este însuşi Mântuitorul Hristos, care ţine în braţe o pruncă. Dacă facem o comparaţie între icoana aceea a Naşterii Mântuitorului Hristos şi icoana aceasta, ştim că Maica Domnului este cu pruncul în braţe, în timp ce acum îl avem pe Iisus Hristos cu prunca în braţe şi prunca aceea este, de fapt, sufletul Maicii Domnului. În această seară noi avem drept rânduială Vecernia cea Mare şi urmată de Prohod şi apoi urmează înconjurarea bisericii cu epitaful Maicii Domnului”
Deoarece sunt programate multe procesiuni religioase în aceste zile, pompierii, poliţiştii şi jandarmii au intensificat verificările în lăcaşurile de cult şi vin cu o serie de recomandări.
În următoarele două zile atenția pompierilor va fi îndreptată mai ales spre biserici. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Porolissum” Sălaj, maiorul Lucian Jacodi.
”La lăcașurile de cult, la care se preconizează public numeros, vom fi prezenți cu personal din cadrul inspectoratului și cu autospeciale de lucru, cu apă și spumă. Pentru credincioșii care participă la această sărbătoare le recomandăm următoarele măsuri preventive: utilizarea focului deschis în interiorul bisericilor se va face cu respectarea măsurilor specifice; lumânările aprinse trebuie ținute la distanță de haine, păr, mobilier, obiecte de cult. În cazul unei situații de urgență în lăcașul de cult, ajutați la evacuarea vârstnicilor, copiilor, bolnavilor și calmați persoanele intrate în panică.” a declarat Lucian Jacodi pentru Radio Romania Actualități.
”Parcarea autovehiculelor în proximitate lăcașurilor de cult se va face astfel încât să nu blocheze căile de acces și de evacuare pentru forțele de intervenție. Respectând aceste măsuri minimale de prevenire și siguranță, se pot evita situațiile neplăcute și producerea unor situații de urgență, permițând intervenția rapidă a pompierilor.” a mai declarat Mr. Lucian Jacodi.
Și jandarmii și polițiștii vor intensifica verificările în aceste zile, vizate fiind mai ales zonele din apropierea bisericilor, acolo unde se așteaptă un număr mare de persoane.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…