Din cuprinsul articolului
Detoxifierea ficatului. Deşi este foarte importantă pentru organism, dieta de detoxifiere este adoptată de aproximativ 40% din populaţie. Cercet. dr. Horaţiu Albu, master în bologia moleculară dezvăluie ce fructe și legume detoxifiază ficatul și elimină substanțele nocive din organism.
Printre primele alimente de acest tip se află castraveții care, datorită conținutului mare de apă, pun în mișcare sistemul urinar. O jumătate de cană de castravete feliat are doar 8 calorii. Acesta este foarte alcalin, o parte importantă a menţinerii unei diete echilibrate
Lămâie alcalizează organismul. Acest lucru ajuta la restabilirea echilibrului pH-ului corpului. Ficatul iubeşte lămâile. Acest fruct este un stimulent minunat pentru ficat şi este un dizolvator al acidului uric şi al altor otrăvuri. Lămâile ajută la curăţarea rinichilor.
„Vitamina C contribuie la menţinerea funcţionării normale a sistemului imunitar în timpul exerciţiilor fizice şi după acestea, la formarea normală a colagenului pentru funcţionarea normală a vaselor de sânge, a sistemului osos, a ligamentelor, gingiilor şi dinţilor.
De asemenea, ajuta la normalizarea metabolismul energetic şi la funcţionarea normală a sistemului nervos, menţine sănătatea psihică, ajuta la funcţionarea normală a sistemului imunitar, la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ”, explica cercet. dr. Horaţiu Albu
S-a constatat că reduc inflamaţia, au proprietăţi antivirale şi ajuta la blocarea toxinelor de la trecerea barierei hemato-encefalice care face accesul către creier creier. Afinele conţin Vitamina C, un element care ajuta în procesul de detoxifiere.
Indicele glicemic al zmeurei este de 3 ori mai mic decât al altor fructe, ceea ce înseamnă că este o hrană cu conţinut scăzut de glucoză. Acestea echilibrează zahărul din sânge şi pot fi introduse foarte bine în dieta de detoxifiere.
Spanacul este un complex de antioxidanţi şi anti-inflamatori. Celulele dăunătoare produc efecte negative care creează inflamaţii ce pot duce la obezitate. Spanacul echilibrează organismul şi este foarte sănătos, de aceea trebuie introdus în dieta de detoxifiere.
Având un conţinut atât de fibre solubile, cât şi insolubile, seminţele de în ajuta la stabilizarea zahărului din sânge şi promovează buna funcţionare a intestinelor. De aceea, detoxifierea se va produce mai eficient şi mai repede.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…