Categories: Stil de viaţă

Realitatea despre cafea dezvăluită de Justin Stebbing, profesor de Științe Biomedicale la Universitatea Ruskin din Anglia

Realitatea despre cafea! Într-un articol publicat de The Conversation, Justin Stebbing, profesor de Științe Biomedicale la Universitatea Ruskin din Anglia, explică de ce consumul moderat de cafea este bun pentru sănătate.

Justin Stebbing, profesor de Științe Biomedicale la Universitatea Ruskin din Anglia

El amintește că numeroase studii arată că consumul moderat de cafea este asociat cu o serie de beneficii. O ceașcă de cafea pe zi are numeroase beneficii binecunoscute care îmbunătățesc sănătatea inimii. De asemenea, este bună pentru creier și poate ajuta la prevenirea bolilor mintale.

Această băutură „conține câțiva nutrienți esențiali benefici pentru sănătatea generală”, notează el. O ceașcă de cafea conține minerale potasiu, mangan și magneziu, precum și vitamine B precum riboflavină, acid pantotenic, tiamină și niacină.

Realitatea despre cafea! Atunci când consumați mai multe căni de cafea, nutrienții din cafea pot contribui semnificativ la aportul zilnic.

Cafeaua este bogată și în antioxidanți. De fapt, mulți oameni primesc mai mulți antioxidanți din cafea decât din fructe și legume.

 

Realitatea despre cafea!Ce efecte are asupra corpului consumul de cafea?

În consecință, ce efecte are asupra corpului consumul de cafea? Capacitatea de a crește energia și vigilența mentală – în special la începutul zilei – este printre cele mai cunoscute beneficii ale cafelei.

Cofeina, un stimulent natural al cafelei, inhibă adenozina, un neurotransmițător inhibitor al creierului. Aceasta suprimă excitarea și promovează somnul. Acest lucru crește declanșarea neuronală și eliberează neurotransmițători precum norepinefrina și dopamina, care îmbunătățesc starea de spirit, timpul de reacție și funcția cognitivă.

Consumul moderat de cafea poate reduce riscul de a dezvolta o serie de boli cronice pe termen lung.

1. Afecțiuni cardiovasculare

Există o legătură între consumul moderat de cafea și un risc mai mic de boli de inimă și accident vascular cerebral. Una sau două căni de cafea pe zi pot reduce riscul de insuficiență cardiacă, conform studiilor.

Consumul de cafea a fost, de asemenea, asociat cu un risc mai mic de mortalitate și boli cardiovasculare. Data recentă arată că cafeaua nu este dăunătoare, chiar și pentru persoanele cu ritmuri cardiace anormale.

 

2. Diabetul zaharat de tip 2

Cafeaua poate reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2, crescând capacitatea organismului de a procesa glucoza. Studiile arată că persoanele care consumă mai multă cafea au o probabilitate mai mică de a suferi de această afecțiune.

 

3. Bolile de ficat

Cafeaua pare să protejeze ficatul. Au fost găsite conexiuni între cafeaua obișnuită și cea decofeinizată cu niveluri mai sănătoase ale enzimelor hepatice și un risc semnificativ mai mic de ciroză hepatică și cancer hepatic.

 

4. Cancerul 4.

Consumul de cafea a fost legat de un risc mai mic de cancer, inclusiv cancerul colorectal și cancerul uterin. O investigație sistematică a descoperit că consumul de cafea a fost asociat cu o reducere cu 18 la sută a probabilității de a dezvolta cancer.

 

5. Bolile care sunt neurodegenerative

Cofeina este legată de un risc mai scăzut de a dezvolta boala Parkinson și poate ajuta pacienții să își gestioneze mișcările mai bine.

Consumul de cafea poate, de asemenea, reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer și alte tipuri de demență.

 

Sănătate psihică

Deși beneficiile sale fizice nu sunt suficiente, cafeaua poate avea, de asemenea, efecte pozitive asupra sănătății mintale. Băutorii de cafea au, conform studiilor, un risc mai scăzut de a suferi de depresie; unele constatări indică o reducere cu douăzeci la sută a riscului de a suferi de depresie.

Consumul de cafea a fost și asociat cu o probabilitate mai mică de sinucidere. Pe baza studiilor, cei care beau patru ceși de cafea pe zi au cu 53% mai puține șanse de a se sinucide.

 

Durată de viață mai mare

Cu toate aceste beneficii, cercetările arată că cei care beau cafea au o probabilitate mai mare de a trăi mai mult decât cei care nu o fac. Într-un studiu extins care a inclus peste 400.000 de persoane, s-a descoperit că consumul de patru până la cinci cești de cafea pe zi a fost legat de o probabilitate mai mică de deces. Consumul de cafea pe o perioadă de douăsprezece până la treisprezece ani a fost asociat cu o reducere a riscului de deces.

Efectele combinate ale proprietăților de apărare ale cafelei împotriva diferitelor boli ar putea explica acest beneficiu de longevitate.

 

Cu toate acestea, moderația este esențială. Cafeaua are multe beneficii pentru sănătate, dar trebuie să o luăm cu moderație. Limitați cantitatea de frișcă și zahar adăugate, de asemenea, pentru a evita consumul excesiv de calorii.

Efectul secundar negativ al consumului excesiv de cofeină include tulburări de somn, anxietate și nervozitate.

 

 

Recent Posts

Peste 2.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultima săptămână, în scădere cu 10%

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în perioada 23 - 29 septembrie, au…

16 minute ago

FABC: 90% din cazurile de cancer de sân, depistate în stadii avansate

Cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Cancerului la Sân, Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer…

46 de minute ago

Noua tulpină COVID XEC, extrem de contagioasă, va ajunge şi în România

O nouă tulpină COVID care se răspândește deja în întreaga Europă ar putea fi una…

o oră ago

Cea mai sănătoasă metodă de a prepara cafeaua

Cea mai sănătoasă metodă de a prepara cafeaua. Stimulentul de care avem nevoie pentru a…

o oră ago

Citeste si: