Sari la conținut

Reacție adversă des întâlnită după vaccinul anti-covid. Medic infecționist. Ce să faci în caz de durere

Reacție adversă des întâlnită după vaccinul anti-covid. Medic infecționist. Ce să faci în caz de durere.

Medicul infecționist Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș a explicat care este cea mai întâlnită reacție adversă în urma vaccinării anti-covid. Dacă durerea de la locul injectării persistă e necesar să luați un medicament, avertizează medicul infecționist.

Reacție adversă des întâlnită după vaccinul anti-covid. Medic infecționist. Ce să faci în caz de durere

„Cea mai des întâlnită reacție adversă e la locul de injectare. Durere, roșeață, zona se umflă, dar aceste lucruri se rezolvă în 24 de ore de cele mai multe ori. Oamenii nu trebuie să intre în panică, e un lucru care se întâmplă destul de frecvent și nu impune probleme.

Se pot pune comprese reci cu un prosop curat, se poate lua un antiinflamator dacă durerea e intensă. Oamenii trebuie să aibă răbdare pentru că, de obicei, lucrurile se rezolva foarte repede”, a declarat dr. Adrian Marinescu, la RomâniaTV.

Dr. Tudor Ciuhodaru: „Vorbim de o cursă contracronometru”

În același timp, medicul Tudor Ciuhodaru a atras atenția asupra faptului că deși există dorință din partea românilor de a se vaccina anti-covid, campania tinde să intre într-o buclă. Asta înseamnă, că, în vară, primii români vaccinați își vor pierde deja imunitatea. Prin urmare, ritmul de vaccinare ar trebui accelerat.

„Se vede clar că românii vor să se vaccineze, vedeți și numărul de înscrieri pe acea platformă. Dar facem și aici o comparație: recomandările Comisiei Europene sunt ca până în martie să fie vaccinate 80% dintre persoanele cu risc. Iar 70% din persoane să fie vaccinate până la începutul verii.

Dacă mai țin eu minte bine, vara astronomică e pe 21 iunie, așa că este greu de crezut, mai ales că aici vorbim de o cursă contracronometru.

Dacă nu facem acest lucru, cu noile tulpini, cu ceea ce se mai întâmplă, există riscul ca, până când ajungem să vaccinăm ceea ce ne-am propus, cei din decembrie- ianuarie, imunizați atunci, să nu mai aibă această imunitate și să ajungem să vaccinăm în buclă”, a atras atenţia dr. Tudor Ciuhodaru, la B1TV.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel