Din cuprinsul articolului
Premierul Marcel Ciolacu, împreună cu candidatul pentru Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, au mers, luni dimineață, în vizită la Institutul Clinic Fundeni. Cu acest prilej, Ministrul Sănătății a anunțat că are în vedere să elaboreze acte normative care pot să îmbunătăţească accesul la servicii de sănătate în instituţiile medicale „de top”, însă fără a neglija şi celelalte tipuri de activităţi medicale care se desfăşoară la nivelul oraşelor din România, dar şi în mediul rural.
”Cred că lucrul cel mai important pe care putem să îl oferim oamenilor din România cu ocazia acestei Zile mondiale Sănătăţii este un lucru care se întâmplă de doi ani de zile. Lucrurile s-au accelerat. Transformăm proiectele pe hârtie în construcţii.
Ăsta e de fapt lucrul cel mai important, palpabil, pe care poate să îl sesizeze toată lumea, pentru că accesul la servicii de sănătate e condiţionat de două elemente importante, să existe o infrastructură fizică care să fie adaptată vremurilor noastre şi o structură de personal medical care să poată să ofere acele servicii”, a spus ministrul Sănătăţii, în cadrul unei vizite la Institutul Clinic Fundeni, în contextul marcării Zilei Mondiale a Sănătăţii.
Ministrul Sănătăţii a precizat că ”sunt câteva zeci de spitale în România care rezolvă cele mai complicate cazuri medicale, care au nevoie de resurse suplimentare, inclusiv de resurse umane suplimentare”.
”Ne gândim foarte serios la elaborarea unor normative, inclusiv de personal, care să poată să îmbunătăţească accesul la servicii de sănătate în aceste instituţii de top, fără a neglija, cu siguranţă, şi celelalte tipuri de activităţi medicale care se desfăşoară la nivelul oraşelor din România, dar şi la nivelul medicinii din mediul rural”, a subliniat ministrul. Rafila a menţionat că a fost la Washington cu secretarul de stat Rogobete şi a primit sprijin din partea Băncii Mondiale pentru finalizarea atât a proiectelor pentru cele trei centre de mari arşi, cât şi pentru dotarea serviciilor de terapie intensivă, un domeniu foarte sensibil.
”Institutul Clinic Fundeni nu numai că merita, trebuia să aibă o casă nouă. O va avea cu siguranţă. Noi suntem foarte determinaţi să sprijinim acest lucru împreună, bineînţeles, cu tot Guvernul României şi aş spune că acest termen de 48 de luni, care este pentru realizarea spitalelor regionale, va fi şi termenul în care noul Institut Fundeni va putea să-şi primească pacienţii”, a mai spus ministrul Sănătăţii potrivit Agerpres.
Reamintim că Institutul Clinic Fundeni a semnat contractului de finanțare nr. 114/13.03.2023 pentru proiectul cu titlul „Reabilitare, extindere si modernizare ambulatoriu integrat IC Fundeni”, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, cod apel MS-0013 din cadrul Pilonului V: Sănătate și reziliență instituțională, Componenta 12 – Sănătate, Investiția 1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești, Investiția specifică: I1.3: Unități de asistență medicală ambulatorie.
Obiectivul proiectului constă în reabilitarea și modernizarea infrastructurii ambulatoriului integrat al Institutului Clinic Fundeni, în vederea creșterii ponderii consultațiilor în ambulator în raport cu serviciile de sănătate cu spitalizare continuă evitabilă, cu asigurarea accesului echitabil și în timp util la servicii complexe de sănătate și tehnologii medicale sigure și cost-eficace.
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…